Πέμπτη 16 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θάνατος φοιτήτριας στην Κομοτηνή

Θλίψη προκαλεί το τραγικό περιστατικό του ξαφνικού θανάτου 22χρονης φοιτήτριας των ΤΕΦΑΑ στην Κομοτηνή, την ώρα που αθλούνταν στο στάδιο του στίβου της σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 22χρονη με καταγωγή από την Κρήτη, που ήταν τριτοετής στη σχολή ΤΕΦΑΑ, βρέθηκε πεσμένη χωρίς τις αισθήσεις της στα κουλουάρ του στίβου την Τρίτη, λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, από άτομο που πήγε στο ίδιο στάδιο να αθληθεί. Το ίδιο άτομο κάλεσε σε βοήθεια, στην οποία ανταποκρίθηκε μεταξύ άλλων και γιατρός που βρισκόταν πλησίον του γηπέδου, ενώ κλήθηκε και το ΕΚΑΒ. Διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», όπου και ανακοινώθηκε ο θάνατός της από ανακοπή καρδιάς. Οπως διαπιστώθηκε, δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας και περισσότερο φως στα αίτια του θανάτου αναμένεται να δώσει η διαδικασία της νεκροτομής. Η κοπέλα φέρεται να προπονούταν μόνη στο στάδιο, την ώρα της καταιγίδας που έπληξε το απόγευμα της Τρίτης την Κομοτηνή.

Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της 22χρονης φοιτήτριας εκφράζει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, απαιτώντας να διερευνηθούν άμεσα οι αιτίες του τραγικού αυτού συμβάντος, και επισημαίνει ότι «με τραγικό τρόπο επανέρχονται στο προσκήνιο οι μεγάλες ελλείψεις στο απαραίτητο εκπαιδευτικό και ιατρικό προσωπικό στους χώρους των πανεπιστημίων, η διαχρονική κρατική υποχρηματοδότηση με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Οι συνέπειες αυτών των ελλείψεων γίνονται δυστυχώς ακόμα πιο φανερές σε σχολές όπως τα ΤΕΦΑΑ, όπου καθημερινά αθλούνται και προπονούνται χιλιάδες φοιτήτριες και φοιτητές.

Ειδικά σε αυτές τις σχολές είναι "ζωτικής σημασίας" η διεκδίκηση για:

  • Να δοθούν κονδύλια από το κράτος για τη λειτουργία των ΣΕΦΑΑ, την ανανέωση και συντήρηση του εξοπλισμού, την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
  • Να προσληφθεί το αναγκαίο εκπαιδευτικό και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, προσωπικό φύλαξης και συντήρησης των εγκαταστάσεων.
  • Ιδιαίτερο βάρος να δοθεί στην υγεία των αθλητών με την καθιέρωση ανά τρίμηνο δωρεάν προληπτικών και εξειδικευμένων εξετάσεων με ευθύνη του κράτους και με την εξασφάλιση της παρουσίας αθλητιάτρου σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες και τους αγώνες.
  • Ενίσχυση του Τομέα της Αθλητιατρικής για την εξασφάλιση της υγείας των αθλητών στην άσκηση».

Τα συλλυπητήριά τους εκφράζουν στην οικογένεια της 22χρονης φοιτήτριας και όλους τους οικείους της η ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ και το ΤΣ Ροδόπης της ΚΝΕ, που σε κοινή τους ανακοίνωση μεταξύ άλλων σημειώνουν πως «την ίδια στιγμή που η πόλη της Κομοτηνής φιλοξενεί πάνω από 7.000 φοιτητές, το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό φέρνει στο προσκήνιο τις μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό, ιατρικό και λοιπό προσωπικό μέσα στις σχολές, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής των κυβερνήσεων, που εντείνει την επιχειρηματική δράση των ΑΕΙ και τα αξιολογεί με βάση τα κριτήρια της αγοράς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ