Πέμπτη 16 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΓΟΣ
Κλείνουν οι δύο από τους τρεις δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στην πόλη

Στον δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν 15 εργαζόμενοι και δεκάδες παιδιά

Σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας των δύο εκ των τριών δημοτικών παιδικών σταθμών έχει προκύψει στην πόλη του Πύργου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός αυτών περίπου 70 παιδιά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειές τους, αλλά και να χάσουν τη δουλειά τους 15 συμβασιούχοι εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Το ζήτημα ανέδειξε ο Σύλλογος εργαζομένων του δήμου, που προχώρησε χτες σε στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από παιδικό σταθμό, ενημερώνοντας γονείς για την κατάσταση που επικρατεί.

Οπως έγινε γνωστό, η δημοτική αρχή (πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ) αρνείται να προχωρήσει στις αναγκαίες εργασίες που απαιτούνται στους δύο από τους τρεις σταθμούς, που συνολικά φιλοξενούν 120 παιδιά, προκειμένου αυτοί να λειτουργούν με βάση τις αναγκαίες προδιαγραφές, καλώντας τους ιδιώτες που στεγάζονται οι συγκεκριμένες δομές, να αναλάβουν το κόστος (τα κτίρια μισθώνονται από την ίδια).

Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες δηλώνουν αδυναμία πραγματοποίησης των συγκεκριμένων έργων, για τα οποία και η δημοτική αρχή δηλώνει ότι ξεπερνούν τα 50.000 ευρώ, κόστος που αδυνατεί να αναλάβει, μπλέκοντας ουσιαστικά στη μέση τις οικογένειες των παιδιών και τους εργαζόμενους στους σταθμούς.

Πρόκειται ουσιαστικά για πρόβλημα που διαιωνίζεται με ευθύνη των έως και σήμερα κυβερνήσεων αλλά και των τοπικών αρχών, εφόσον αφορά υποδομές που δεν χρηματοδοτούνται επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό, παραχωρήθηκαν στους δήμους χωρίς τους αναγκαίους πόρους, την ώρα που οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες. Μάλιστα η διαχρονική υποβάθμιση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών οδηγεί λαϊκές οικογένειες να στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα, που έρχεται να καλύψει τα «κενά», με αποτέλεσμα να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Στο πλευρό των εργαζομένων στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν, βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Χρήστο Γιάνναρο, Γραμματέα της ΤΕ Ηλείας και δημοτικό σύμβουλο Πύργου της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Την αλληλεγγύη τους, αναδεικνύοντας και τα προβλήματα για τις οικογένειες, εξέφρασαν τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηλείας, Εργαζομένων ΟΤΑ Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, ΕΔΟΠ-ΔΕΗ, η ΕΛΜΕ Ηλείας και η Ομάδα Γυναικών Πύργου (μέλος της ΟΓΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ