Πέμπτη 16 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σε δύο μέρες το μεγάλο πανελλαδικό ταξικό συναπάντημα

Στο κλειστό γήπεδο «Αριστείδης Παπαμιχαήλ» της Δραπετσώνας οι εργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης

«Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη»: Εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλη τη χώρα ετοιμάζονται να «συναντηθούν» στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ, που πραγματοποιείται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιούνη στη Δραπετσώνα (κλειστό γήπεδο «Αριστείδης Παπαμιχαήλ»). Συζητώντας με επίκεντρο το παραπάνω σύνθημα, εντείνουν ταυτόχρονα την προσπάθεια οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους, κόντρα στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της.

Το κάλεσμα που έχει ήδη φτάσει πλατιά σε σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους, συναντά μεγάλη ανταπόκριση και περισσότερες από 420 συνδικαλιστικές οργανώσεις ετοιμάζονται να πάρουν μέρος στις εργασίες της σύσκεψης. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 20 Εργατικά Κέντρα από όλη τη χώρα, 16 Ομοσπονδίες εργαζομένων από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα και εκατοντάδες πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλους τους κλάδους, αριθμός που αποτυπώνει νέες δυνατότητες για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος με εφόδιο την πολύτιμη πείρα από την οργανωμένη συλλογική πάλη που θα συζητηθεί και στη σύσκεψη.

Στο μεταξύ, η Πανελλαδική Σύσκεψη οργανώνεται σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σε μια σειρά περιπτώσεις αναπτύσσουν αγωνιστικό βηματισμό: Σε μια σειρά κλάδους έχουν προκηρυχθεί απεργιακές κινητοποιήσεις με επίκεντρο τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, απέναντι στη λαίλαπα της ακρίβειας που κατατρώει το εισόδημα των εργατικών οικογενειών, στους αντεργατικούς νόμους που επιτρέπουν σε κυβερνήσεις και εργοδοσία να έχουν βάλει στον «πάγο» τις Συμβάσεις και να κρατούν καθηλωμένους τους μισθούς. Στη ΛΑΡΚΟ οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους έχουν αποφασίσει να συγκρουστούν με την προσπάθεια της κυβέρνησης να τους πετάξει στην ανεργία το επόμενο διάστημα. Σε χώρους δουλειάς βρίσκονται σε εξέλιξη αγωνιστικές πρωτοβουλίες, στάσεις εργασίας και παρεμβάσεις, για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η δραστηριότητα αυτή μπορεί να πλουτίσει τη συζήτηση, την ανταλλαγή πείρας, τους στόχους για την κλιμάκωση της πάλης το επόμενο διάστημα.

Συνεχίζεται το πλατύ άνοιγμα με το κάλεσμα

Από εξορμήσεις και περιοδείες για την προπαγάνδιση της σύσκεψης
Από εξορμήσεις και περιοδείες για την προπαγάνδιση της σύσκεψης
Το ΠΑΜΕ, οι συνδικαλιστές και τα σωματεία που οργανώνουν τη Σύσκεψη μεταφέρουν το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή μέχρι την τελευταία στιγμή. Με περιοδείες, εξορμήσεις και συσκέψεις, εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς και κλάδους, αναδεικνύουν τη σημασία και το περιεχόμενο της Σύσκεψης, την ανάγκη να αγκαλιαστεί αυτή η πρωτοβουλία από ακόμα περισσότερες δυνάμεις.

Οι περιοδείες και οι εξορμήσεις συνεχίζονται σήμερα, Πέμπτη: Στη ΣΕΛΦΑΡ στην Κεντρική Μακεδονία, στον προαστιακό Κορωπίου και Παλλήνης, στο κτίριο της «Vodafone» στα Πετράλωνα, στο εργοστάσιο «Upfield» (πρώην «Ελαΐς»), στη λογιστική εταιρεία «Αρτιον» στο Μαρούσι, σε γιαπιά της πόλης των Χανίων, στο αμαξοστάσιο του δήμου Πειραιά, στο ΚΕΠ Αγίων Αναργύρων, στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αγίων Αναργύρων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεπερνάει τις προσδοκίες η μαζική συμμετοχή σωματείων από όλη τη χώρα(2022-06-15 00:00:00.0)
Μέχρι και την τελευταία στιγμή με το κάλεσμα σε κάθε συνδικάτο και χώρο δουλειάς(2022-06-11 00:00:00.0)
Οργανώνουν την απεργιακή Πρωτομαγιά ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα(2021-04-13 00:00:00.0)
Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη(2011-01-19 00:00:00.0)
Δράση για να «ξεσηκωθούν» τόποι δουλειάς και γειτονιές(2010-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ