Τετάρτη 15 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΜΕ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ξεπερνάει τις προσδοκίες η μαζική συμμετοχή σωματείων από όλη τη χώρα

Πάνω από 400 Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα δίνουν το «παρών» το Σαββατοκύριακο στη Δραπετσώνα

«Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη»: Με προμετωπίδα το σύνθημα αυτό, εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλη τη χώρα ετοιμάζονται να πάρουν μέρος στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στις 18 και 19 Ιούνη στη Δραπετσώνα (κλειστό γήπεδο «Αριστείδης Παπαμιχαήλ»).

Χαρακτηριστικό της μαζικής συμμετοχής είναι ότι λίγες μέρες πριν από τον κορυφαίο αυτό σταθμό για το εργατικό κίνημα, οι συμμετοχές συνδικαλιστικών οργανώσεων έχουν ήδη ξεπεράσει τις 400! Πρόκειται για Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία, που είτε συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ είτε έχουν αποδεχτεί την πρόσκληση που τους απηύθυνε, κι έχουν αποφασίσει να δώσουν το «παρών» στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Ο αριθμός των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι ήδη μεγαλύτερος από αυτόν που συμμετείχαν στην ανάλογη σύσκεψη το 2016, ενώ συνεχίζονται οι συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, οι Γενικές Συνελεύσεις σωματείων, οι περιοδείες και οι εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς.

Στη Σύσκεψη, για παράδειγμα, θα εκπροσωπηθούν ή έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση 20 Εργατικά Κέντρα από όλη τη χώρα, και πιο συγκεκριμένα από: Αγρίνιο Αμαλιάδα, Αρτα, Βόρειο Συγκρότημα Δωδεκανήσου, Ζάκυνθο, Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Κέρκυρα, Κεφαλονιά - Ιθάκη, Λαμία, Λάρισα, Λαύριο - Ανατολική Αττική, Λέσβο, Λευκάδα, επαρχία Λιβαδειάς, Νάουσα, Πάτρα, Πειραιά, Σάμο, Φωκίδα. Πρόκειται για μια μεγάλη δύναμη των εργαζομένων, καθώς αποτελεί πάνω από το 1/3 των Εργατικών Κέντρων όλης της χώρας, αριθμός πολύ παραπάνω σε σχέση με την αντίστοιχη συμμετοχή το 2016.

Επίσης, θα συμμετάσχουν 16 Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και εκατοντάδες πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλους τους κλάδους.

Από σύσκεψη οικοδόμων στα Χανιά
Από σύσκεψη οικοδόμων στα Χανιά
Στο μεταξύ, το περιεχόμενο του συνθήματος της Σύσκεψης παίρνει σάρκα και οστά στις μάχες που ξεδιπλώνονται αυτές τις μέρες: Στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ να αποκρούσουν μια ακόμα προσπάθεια της κυβέρνησης να τους πετάξει στην ανεργία και στην πλατιά αλληλεγγύη που εκφράστηκε στη χτεσινή τους κινητοποίηση έξω από τη Βουλή. Στις απεργιακές κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε μια σειρά κλάδων, με επίκεντρο τη διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ, απέναντι στη λαίλαπα της ακρίβειας που κατατρώει το εισόδημα των εργατικών οικογενειών, στους αντεργατικούς νόμους που επιτρέπουν σε κυβερνήσεις και εργοδοσία να έχουν βάλει στον «πάγο» τις Συμβάσεις και να κρατούν καθηλωμένους τους μισθούς.

Η πλατιά αυτή συμμετοχή μετατρέπει τη Σύσκεψη σε σημείο συνάντησης για τα συνδικάτα που βρέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε κοινή πάλη, που έδωσαν μαζί αγώνες, που ένωσαν τη φωνή τους σε κοινά αιτήματα για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Με παρακαταθήκη τη δράση αυτή, τα συνδικάτα θα μεταφέρουν την πείρα τους και θα συζητήσουν για την κλιμάκωση της πάλης, την ενίσχυση της γραμμής σύγκρουσης με την εργοδοσία, το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους, σε μια περίοδο που η επιθετικότητά τους κλιμακώνεται πλήττοντας κάθε πτυχή της ζωής της εργατικής τάξης.

Συνεχίζεται το πλατύ άνοιγμα με το κάλεσμα

Από την εκδήλωση του Σωματείου Χρηματοπιστωτικού
Από την εκδήλωση του Σωματείου Χρηματοπιστωτικού
Το ΠΑΜΕ, οι συνδικαλιστές και τα σωματεία που οργανώνουν τη Σύσκεψη μεταφέρουν το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή μέχρι την τελευταία στιγμή. Με περιοδείες, εξορμήσεις και συσκέψεις, εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς και κλάδους, αναδεικνύουν τη σημασία και το περιεχόμενο της Σύσκεψης, την ανάγκη να αγκαλιαστεί αυτή η πρωτοβουλία από ακόμα περισσότερες δυνάμεις.

Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής πραγματοποίησε σύσκεψη την Πέμπτη 9 Ιούνη. Η πρόεδρος του Σωματείου, Εφη Χαλιού, υπενθύμισε τη συμβολή του ΠΑΜΕ και των συνδικαλιστών του, του ίδιου του Σωματείου, στους αγώνες που αναπτύχθηκαν και στον κλάδο τα χρόνια της κρίσης και της πανδημίας κόντρα στην επίθεση τραπεζιτών και κυβερνήσεων. Υπογράμμισε την ανάγκη να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το κλαδικό Συνδικάτο και να συμβάλει στην αναζωογόνηση του εργατικού κινήματος, στις μάχες του επόμενου διαστήματος. Στο τέλος της συζήτησης ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από μέλη του Σωματείου, ενώ στον χώρο υπήρχε φωτογραφικό υλικό από τη δράση του.

Οι περιοδείες και οι εξορμήσεις συνεχίζονται με βάση το παρακάτω πρόγραμμα:

Σήμερα, Τετάρτη: Στο συνεργείο καθαριότητας στο αμαξοστάσιο στου Ρέντη, στη Βιομηχανική Ζώνη Κερατέας, σε σούπερ μάρκετ σε Ραφήνα, Νέα Μάκρη και Μαραθώνα, στην ελεγκτική ΕΥ, στις Κοινωνικές Υπηρεσίες και στο δημαρχείο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, σε γιαπιά της πόλης του Ρεθύμνου, στα επισιτιστικά καταστήματα της πόλης του Αγίου Νικολάου, στις επιχειρήσεις MEATLAND (Κασίδης), ΒΑΚΡΕΛ, STUDIO TEXTIL και ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ στη Λάρισα.

Αύριο, Πέμπτη: Στη ΣΕΛΦΑΡ στην Κεντρική Μακεδονία, στον προαστιακό Κορωπίου και Παλλήνης, στο κτίριο της «Vodafone» στα Πετράλωνα, στο εργοστάσιο «Upfield» (πρώην «Ελαΐς»), στη λογιστική εταιρεία «Αρτιον» στο Μαρούσι, σε γιαπιά της πόλης των Χανίων, στο αμαξοστάσιο του δήμου Πειραιά, στο ΚΕΠ Αγίων Αναργύρων, στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αγίων Αναργύρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ