Τετάρτη 15 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οργανώνονται οι συνταξιούχοι για την πανελλαδική συγκέντρωση

Στις 24 Ιούνη στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού για αυξήσεις στις συντάξεις

Μετά την ολοκλήρωση των περιφερειακών συσκέψεων των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων σε όλη τη χώρα, συνεχίζεται εντατικά η προετοιμασία για την οργάνωση και επιτυχία της πανελλαδικής τους κινητοποίησης στις 24 Ιούνη, που θα γίνει στην Αθήνα, στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Οι συνταξιούχοι θα διαδηλώσουν ενάντια στις περικοπές και την ακρίβεια, διεκδικώντας αυξήσεις στις συντάξεις τους και επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης, απορρίπτοντας τα ψίχουλα της κοροϊδίας.

Ειδικότερα απαιτούν να δοθούν τώρα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, σε όλο το ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς. Επίσης, κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ, άμεση έκδοση συντάξεων, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ και να αποδοθούν οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της κινητοποίησης, ήδη η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων πραγματοποίησε μια σειρά από περιφερειακές συσκέψεις σε όλη τη χώρα που ολοκληρώθηκαν χτες με την περιφερειακή σύσκεψη της Κρήτης στα Χανιά.

Επίσης, η Συντονιστική Επιτροπή των Σωματείων στην Πάτρα οργανώνει σήμερα πλατιά σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στις 10.30 π.μ.

Επίσης αύριο Πέμπτη ο ΠΕΣ-ΝΑΤ θα κάνει παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας Πειραιά (πρώην Οίκος Ναύτου) στις 11 π.μ. για τις τεράστιες και επικίνδυνες ελλείψεις που υπάρχουν εκεί, όπως και στα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ