Τετάρτη 15 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία σήμερα στον ΟΑΣΘ για ΣΣΕ και για βελτίωση της συγκοινωνίας

Με 24ωρη απεργία σήμερα, Τετάρτη, και συγκέντρωση στις 10 π.μ., οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) συνεχίζουν τον αγώνα για υπογραφή ΣΣΕ, την επιστροφή των νομοθετημένων επιδομάτων που περικόπηκαν και τη μη επιστροφή αναδρομικά μέρους των μισθών τους.

Παράλληλα, παλεύουν για βελτίωση της συγκοινωνίας, επισκευή των οχημάτων, αγορά νέων λεωφορείων, πρόσληψη οδηγών και καταγγέλλουν τους σχεδιασμούς για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της αστικής συγκοινωνίας.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ καταγγέλλει την εγκατάλειψη της συγκοινωνίας, σημειώνοντας ότι «η κατάσταση της συνεχιζόμενης απαξίωσης του συγκοινωνιακού έργου και των εργαζομένων εξυπηρετεί τα σχέδιά τους ώστε οδεύοντας το επιβατικό κοινό και τους εργαζόμενους στη συγκοινωνία σε κατάσταση απόγνωσης, να φαντάζει η οποιαδήποτε πρόταση ξεπουλήματος σαν η μόνη λύση».

Νέες στάσεις εργασίας με μαζική συμμετοχή στη «Μαλαματίνα»

Με μαζική συμμετοχή στις στάσεις εργασίας που προκήρυξε το επιχειρησιακό τους Σωματείο, την Παρασκευή 10/6, τη Δευτέρα 13/6 και χτες, Τρίτη, οι εργαζόμενοι συνέχισαν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις στην επιχείρηση «Μαλαματίνα» στη Θεσσαλονίκη.

Απαιτούν την άμεση ανάκληση των άδικων, αναιτιολόγητων, εκβιαστικών και τρομοκρατικών απολύσεων των 5 συναδέλφων τους, μελών του επιχειρησιακού Σωματείου.

Την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα εκφράζει το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ