Τετάρτη 15 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Nα επαναλειτουργήσει πλήρως το Νοσοκομείο Λοιμωδών

Συγκέντρωση χτες στην Αγία Βαρβάρα, κατά τη διάρκεια μίας ακόμα κυβερνητικής φιέστας

Την πλήρη επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» (πρώην Λοιμωδών) απαίτησαν χτες το πρωί εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους κατά τη φιέστα της κυβέρνησης, η οποία έκοψε μία ακόμα κορδέλα εγκαινιάζοντας το αναγκαίο Τμήμα Ψυχικής Υγείας Εφήβων, που όμως κι αυτό στελεχώνεται με μετακινήσεις προσωπικού από άλλα νοσοκομεία.

Με μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας τα Σωματεία Εργαζομένων των Νοσοκομείων «Θριάσιο», ΨΝΑ Δαφνί, «Αττικόν», Δυτικής Αθήνας - Πειραιά, Δρομοκαΐτειο, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Σύλλογος Γυναικών Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας απαίτησαν «Τέρμα πια στον εμπαιγμό, να ανοίξει τώρα το Λοιμωδών», διαμηνύοντας ότι ο λαός της περιοχής δεν υποχωρεί από αυτό το δίκαιο αίτημα.

Κατήγγειλαν τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που έκλεισε το Λοιμωδών (ένα από τα 8 νοσοκομεία όπου μπήκε λουκέτο σε όλη τη χώρα) αλλά και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που κράτησε κλειστό ένα αναγκαίο νοσοκομείο για ολόκληρη τη Δυτική Αθήνα, στερώντας από χιλιάδες λαϊκές οικογένειες 2 Παθολογικές κλινικές, Καρδιολογική, Χειρουργική, Νευρολογική, χειρουργικών ειδικοτήτων (Οφθαλμολογική, Ουρολογική, ΩΡΛ), Αναισθησιολογικό Τμήμα και συνολικά 135 κρεβάτια (με τη δυνατότητα να επεκταθούν στα 214), καθώς και 1.500 χειρουργικές επεμβάσεις που γίνονταν ετησίως στα χειρουργεία του νοσοκομείου. Σημειωτέον, με αυτό το λουκέτο επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο τα ήδη υποστελεχωμένα νοσοκομεία «Αττικόν» και το Κρατικό Νίκαιας, με «εκτίναξη» των ράντζων και της αναμονής στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Μια κατάσταση που οδηγεί δεκάδες χιλιάδες κατοίκους να ταλαιπωρούνται ή να αναγκάζονται να ακριβοπληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για υπηρεσίες Υγείας που έχουν ανάγκη και δικαιούνται.

Για όλα τα παραπάνω μίλησε στη συγκέντρωση ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, Μανώλης Βαρδαβάκης, υπογραμμίζοντας τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για καταργήσεις μονάδων Υγείας όταν ο αριθμός των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα Υγείας μειώθηκε κατά 3.500 στη διάρκεια της πανδημίας, πάνω από 10.000 συμβασιούχοι κινδυνεύουν με απόλυση, κλινικές και νοσοκομεία βρίσκονται σε οριακή λειτουργία. Στόχος τους, επεσήμανε, είναι η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κλείνοντας κάλεσε σε διαμαρτυρία στις 21 Ιούνη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, όπου έχουν καταθέσει αίτημα ακύρωσης των αναστολών εργαζόμενοι από τα Νοσοκομεία «Θριάσιο», «Ιπποκράτειο» και Παίδων «Αγία Σοφία».

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Αττικόν», Μιχάλης Ρίζος, από την πλευρά του στάθηκε στην άθλια πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση στη δημόσια Υγεία, λέγοντας ότι «δεν περιμένουμε σωτήρες, η μόνη σωτηρία είναι ο αγώνας».

Αταλάντευτη η στήριξη του ΚΚΕ

Την αταλάντευτη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα των αγωνιζόμενων υγειονομικών και του λαού της περιοχής μετέφερε στη συγκέντρωση ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Η πρόσφατη ιστορία του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής καταδεικνύει τι σημαίνει η απαράδεκτη αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ για την Υγεία, την οποία υλοποίησαν με ευλάβεια στη χώρα μας οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ». Ξεκαθάρισε ότι το Κόμμα δεν είναι αντίθετο με τη δημιουργία μονάδων Ψυχικής Υγείας, «είμαστε όμως αντίθετοι στο να γίνεται χωρίς σχέδιο, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες του λαού για την υγεία του. Είμαστε αντίθετοι στο να εξαρτώνται απαιτούμενες κεντρικές υποδομές της Υγείας από το αν και πότε μια κυβέρνηση θα πάρει μια δωρεά, αν θα βρει ευρωπαϊκό κονδύλι, που όπως ξέρουμε όλοι έχει κοντά ποδάρια, καθώς δεν μπορεί να συντηρήσει πλήρως το προσωπικό που χρειάζεται, ούτε τις υποδομές».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τον λαό να κλιμακώσει τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που φέρνει την υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας, ενάντια στη γραμμή της εμπορευματοποίησης που φέρνει η κυβέρνηση και με το «νέο ΕΣΥ», να παλέψει «για ένα δωρεάν σύστημα Υγείας, προς όφελος των λαϊκών αναγκών, που θα είναι ασύμβατο με το καπιταλιστικό κέρδος, ασύμβατο με τη λειτουργία των νοσοκομείων ως ιδιωτικών επιχειρήσεων, βάζοντας στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες».

Στάση εργασίας αύριο στο «Θριάσιο»

Σε στάση εργασίας (12 μ. - 1 μ.μ.) και συγκέντρωση στην είσοδο προχωρά αύριο το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Θριάσιο», μετά από ένα ακόμα περιστατικό επίθεσης σε ειδικευόμενη παιδίατρο, από συνοδό ασθενούς. Το Σωματείο διεκδικεί ενίσχυση της φύλαξης του νοσοκομείου και εξασφάλιση, με κρατική ευθύνη, πλήρους νομικής κάλυψης και στήριξης στους υγειονομικούς που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα για δράση και πρωτοβουλίες διεκδίκησης για την Υγεία στη Δυτική Αθήνα(2019-02-08 00:00:00.0)
Μέρα δράσης σε Υγεία - Πρόνοια η 23η Μάη(2018-05-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2018-03-07 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση στο Χαϊδάρι για την Υγεία(2016-12-16 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στο Θριάσιο Νοσοκομείο(2011-06-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ