Τετάρτη 15 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με μεγάλη απήχηση η διακίνηση του «Ριζοσπάστη» με το αφιέρωμα στη ΛΑΡΚΟ

Σε πλατιά εξόρμηση στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και στα γύρω χωριά, διακινώντας τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», με το πολυσέλιδο αφιέρωμα στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και το βιβλίο «Ο Αντώνης δεν θα σχολάσει απόψε», προχώρησαν οι ΚΟ του ΚΚΕ στη Στερεά Ελλάδα.

Εκατοντάδες φύλλα διακινήθηκαν στο εργοστάσιο της Λάρυμνας και τα γύρω χωριά της Λοκρίδας, αλλά και στα μεταλλεία της Βοιωτίας και της Εύβοιας. Μέσα από μία ακόμη πρωτοβουλία του «Ριζοσπάστη», που στέκεται στο πλευρό τους και σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, άλλοι εργαζόμενοι της περιοχής και όσοι τους συμπαραστέκονται όλο αυτόν τον καιρό, είχαν τη δυνατότητα μέσα από το αφιέρωμα να θυμηθούν την πορεία και τους μεγάλους αγωνιστικούς σταθμούς αυτού του συγκλονιστικού αγώνα. Παράλληλα, να διαβάσουν για τα συμπεράσματα από την οργάνωση της πάλης και την πρωτοπόρα στάση των κομμουνιστών, για τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ, τη διαχρονική απαξίωση και τις εγκληματικές επιπτώσεις των σχεδιασμών της κυβέρνησης, αλλά και για την έμπνευση που έχουν προσφέρει σε μουσικούς, ποιητές και λογοτέχνες οι αγώνες και οι νεκροί εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

Μια τέτοια έμπνευση αποτελεί και το βιβλίο «Ο Αντώνης δεν θα σχολάσει απόψε», της Πίτσας Σωτηράκου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» και ο «Ριζοσπάστης» πρόσφερε στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τους κατοίκους των χωριών όπου δραστηριοποιείται η επιχείρηση. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και τα πραγματικά γεγονότα που εξιστορεί, οι αναγνώστες ταξίδεψαν στον μεγάλο αγώνα του 1977 και θυμήθηκαν τους δεκάδες εργαζόμενους που δεν «σχόλασαν» από τη ΛΑΡΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ