Τετάρτη 15 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
Το Σάββατο οι παναναπηρικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα και στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Το Σάββατο 18 Ιούνη συντονίζουν τα βήματά τους ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, ο Σύλλογος Γονέων ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω, ο Πανελλαδικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΣΑΠ), η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «Κεραυνός», ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ). Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), προχωρώντας σε πανελλαδική μέρα δράσης, με μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και το Σωματείο Εργαζομένων Ειδικής Αγωγής Κεντρικής Μακεδονίας καλεί στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Οι προσυγκεντρώσεις για την Αθήνα έχουν οριστεί στις 9.45 π.μ.: Στα νότια προάστια στους σταθμούς του μετρό «Δάφνη», «Ηλιούπολη», «Αγ. Δημήτριος», στα δυτικά προάστια στους σταθμούς «Αγιος Αντώνιος», «Αιγάλεω», στα βόρεια στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Περισσός», στον Πειραιά στους σταθμούς «Αγιος Νικόλαος» (Νίκαια), «Κορυδαλλός», «Πειραιάς» (ΗΣΑΠ) και στις 9.30 π.μ. για την ανατολική Αττική στο Κορωπί.

Καταγγέλλουν ότι «δεν είναι φυσιολογικό να εξαθλιωθούμε τον 21ο αιώνα. Να μας κόψουν το ρεύμα, το φαγητό της οικογένειας, αλλά και τις αναγκαίες θεραπείες μας, πολύ περισσότερο να φτάσουμε να πεινάσουμε. Δεν θα δώσουμε τα παιδιά μας τροφή στα κανόνια τους. Ορθωνόμαστε, σαν ένας άνθρωπος, χτίζουμε τη δικιά μας ασπίδα προστασίας, ο αγώνας η μόνη διέξοδος».

Σύσκεψη στην Πέλλα

Την προηγούμενη Κυριακή, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των κινητοποιήσεων, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά για τα Ατομα με Αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, τις οικογένειες και τους φορείς που τους εκπροσωπούν, μετά από πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Την κεντρική τοποθέτηση έκανε ο Στέλιος Καζεπίδης, μέλος της ΔΕ της Περιφερειακής Ενωσης Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, ο οποίος αρχικά μίλησε για τις τεράστιες δυσκολίες που βίωσαν τα ΑμεΑ και οι οικογένειές τους μέσα στην πανδημία με τον αποκλεισμό τους από τα νοσοκομεία, την καθυστέρηση, ακόμα και ακύρωση θεραπειών και χειρουργείων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα ειδικά σχολεία σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές καθώς και στην ανύπαρκτη μέριμνα του κράτους για την επαγγελματική αποκατάσταση των αναπήρων. Εξέφρασε την αγανάκτηση των ΑμεΑ για τις επιδοτήσεις - τσιρότα της κυβέρνησης σε ρεύμα και καύσιμα, οι οποίες δεν λύνουν ούτε καν προσωρινά τα προβλήματα της ακρίβειας. Κλείνοντας τόνισε την ανάγκη κοινού αγώνα για την αποφασιστική ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας και Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης.

Αύριο στάση εργασίας στο «Μητέρα»

Σε στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τις 2 το μεσημέρι και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας αύριο, Πέμπτη, στις 10.30 π.μ., προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων ΠΠΠ «Η Μητέρα και Παιδουπόλεις», ενάντια στη διαρκή υποβάθμιση των δημόσιων δομών παιδικής προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ