Τετάρτη 15 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΜΕ
Μεγάλο το ενδιαφέρον από συνδικάτα όλου του κόσμου

Διεθνιστική εκδήλωση την Παρασκευή στη Ραφήνα

Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ θα βρεθούν στην Αθήνα, στην έναρξη της Σύσκεψης, αγωνιστικά συνδικάτα από όλο τον κόσμο, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους αγώνες και στις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος της χώρας μας.

Μεταξύ των αντιπροσωπειών θα παραστούν η ηγεσία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα ο πρόεδρός της, Mzwandile Michael Makwayiba από τη Νότια Αφρική, και ο γενικός γραμματέας, Πάμπης Κυρίτσης από την Κύπρο, ενώ μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 34 συνδικαλιστές από 19 χώρες, από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις: OSPN PATOS (Αλβανία), SLOGA (Σερβία), AST (Ισπανία), VERDI Rems Murr Kliniken, IG Metal Βάδης - Βυρτεμβέργης και IG Metal LEAR (Γερμανία), Συνδικάτο UCUUCL (Αγγλία), Εργατικά Κέντρα Μπους ντε Ρον και Βαλ ντε Μαρν, Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας, Ομοσπονδία Εμπορίου και το Συνδικάτο Τρένων Μονπαρνάς Παρισιού (Γαλλία), USM (Μονακό), Ομοσπονδία Μεταφορών Νακλιάτ-Ις και Ομοσπονδία Υπηρεσιών Σοσιάλ-Ις (Τουρκία), ΠΕΟ και DEVIS (Κύπρος), Συνδικάτο Οικοδόμων N. Γιουτλάνδης (Δανία), AFSCME3800 (ΗΠΑ), Συνδικάτο Μετρό Στοκχόλμης (Σουηδία), OSCMS (Τσεχία), PSU (Ιρλανδία), NEHAWU (Νότια Αφρική), CITU (Ινδία), Συνδικάτο Ιερουσαλήμ (Παλαιστίνη), GFTU (Συρία), USB (Ιταλία).

Επίσης, χαιρετιστήρια μηνύματα στη Σύσκεψη του ΠΑΜΕ και μηνύματα αλληλεγγύης έχουν στείλει συνδικάτα από Ρουμανία, Αυστρία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ινδία, Πακιστάν, Σρι Λάνκα και Ισπανία.

Στο πλαίσιο της ανταλλαγής πείρας μεταξύ των συνδικάτων, το ΠΑΜΕ θα φιλοξενήσει εκδήλωση την Παρασκευή 17 Ιούνη, στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ραμάντα» στη Ραφήνα, με τη συμμετοχή των διεθνών αντιπροσωπειών. Θέμα της εκδήλωσης: «Η δράση των συνδικάτων σε όλες τις συνθήκες. Πείρα από τις απεργιακές μάχες και τους αγώνες των εργατών την περίοδο της πανδημίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ