Τετάρτη 15 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΜΕ
«Κλείνουν θέση» για την Πανελλαδική Σύσκεψη

Για πρώτη φορά σε Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ θα συμμετέχει και η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου, μετά από πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου. Αναφερόμενος σ' αυτή την απόφαση, το μέλος του ΔΣ Αιμίλιος Μπάστας τόνισε:

«Πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε μια σοβαρή προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το μοναδικό νοσοκομείο στο νησί, τόσο για τους εργαζόμενους σ' αυτό όσο και συνολικά για την υγεία του λαού.

Αυτός ο αγώνας συνεχίζεται και σήμερα. Είδαμε στην πράξη ποιοι είναι μαζί μας, ποιοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τα προβλήματα, ποιοι βγαίνουν μπροστά για την πραγματική αντιμετώπισή τους.

Σήμερα, είμαστε χαρούμενοι που πήραμε απόφαση συμμετοχής στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ. Εχει ιδιαίτερη σημασία για το σύνολο των υγειονομικών, διότι βλέπουμε ότι όλα τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τα ίδια μεγάλα προβλήματα, την ίδια ώρα που προωθείται η ολοκληρωτική διάλυση του ΕΣΥ με τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, τις συμβάσεις με ιδιώτες για την παραχώρηση τομέων της λειτουργίας τους, τις προσλήψεις γιατρών και προσωπικού που δεν γίνονται. Οι έως και σήμερα κυβερνώντες δείχνουν το πώς αντιμετωπίζουν το δημόσιο σύστημα Υγείας, όπου ακόμη και απ' τα κτίρια και τις υποδομές του θέλουν να ωφεληθούν.

Είναι ζήτημα αντίληψης να αντιδράσουμε, να βγούμε μπροστά. Οταν π.χ. βλέπουμε να απαξιώνεται το "Καραμανδάνειο", μοναδικό παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα για παιδιά στη Δυτική Ελλάδα, μεγαλώνοντας τα προβλήματα για το προσωπικό σε αυτό, αλλά και σε άλλα νοσοκομεία, βάζοντας σε μεγάλους κινδύνους και την υγεία των παιδιών, καταλαβαίνει κανείς ότι κάτι πρέπει να γίνει.

Χρειάζεται να βγούμε μπροστά, να συσπειρωθούμε, να οργανώσουμε τον αγώνα μας ακόμη πιο δυναμικά και με στόχευση και σε αυτό η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ μπορεί να βοηθήσει όλους όσοι σκέφτονται έτσι».

Τη δική του θέση δίπλα σε εκατοντάδες άλλους συνδικαλιστικούς φορείς «έκλεισε» για την Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ το Σαββατοκύριακο 18 - 19 Ιούνη στην Αθήνα, με πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, το Σωματείο Εργαζομένων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας.

Για πρώτη φορά θα δώσει το δικό του «παρών» σε αντίστοιχη Σύσκεψη, με τον πρόεδρό του Χρήστο Αδαμόπουλο να δηλώνει:

«Βλέπουμε καθημερινά τι συμβαίνει με τα εργασιακά δικαιώματα. Εχει εξαπολυθεί ένας ατελείωτος πόλεμος να εξαφανίσουν ό,τι με δεκαετίες αγώνα κέρδισαν οι εργαζόμενοι και την ίδια ώρα η ΓΣΕΕ όχι μόνο δεν αντιδρά, είναι εντελώς ανύπαρκτη για την υπεράσπισή μας.

Η συσπείρωση στο ΠΑΜΕ αποτελεί πραγματική ανάγκη για τους εργαζόμενους, τα σωματεία τους, κάθε έναν που προβληματίζεται και θέλει να αντιδράσει σε αυτή την κατάσταση. Αφορά εμάς σήμερα, τα παιδιά και τα εγγόνια μας αύριο, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, όλους που βιώνουμε το μέγεθος των προβλημάτων. Το άνοιγμα που γίνεται είναι πλατύ, μας αφορά όλους, αφού ενιαία είναι και η επίθεση απέναντί μας.

Θα μπορούσαμε ακόμη και πιο συχνά να βρισκόμασταν σε τέτοιες πανελλαδικές συσκέψεις. Καλούμαστε να ανταλλάξουμε σκέψεις, να οργανώσουμε την πάλη μας, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη, να γίνει μια νέα αφετηρία οργάνωσης του αγώνα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ