Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Κάλεσμα για δράση και πρωτοβουλίες διεκδίκησης για την Υγεία στη Δυτική Αθήνα

Σύσκεψη φορέων την Πέμπτη 14 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., στο δημαρχείο

Κάλεσμα σε φορείς και σωματεία της Δυτικής Αθήνας να δώσουν το «παρών» στη σύσκεψη που διοργανώνει η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου, για την οργάνωση δράσεων για Υγεία για όλο το λαό, απευθύνει η δημοτική αρχή της πόλης.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου.

Στο κάλεσμά της η δημοτική αρχή περιγράφει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μονάδες Υγείας στην περιοχή, που στενάζουν λόγω της υποχρηματοδότησης και των τεράστιων ελλείψεων, σημειώνοντας ότι «η κοροϊδία της κυβέρνησης δεν έχει όριο. Διαφημίζουν τη δημιουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας και του θεσμού του οικογενειακού γιατρού. Σύμφωνα με τον πληθυσμό του Χαϊδαρίου πρέπει να συμμετέχουν 33 οικογενειακοί γιατροί (γενικοί γιατροί, παθολόγοι, παιδίατροι), όμως η ΤΟΜΥ προβλέπει μόνο έναν παθολόγο και έναν παιδίατρο! Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στις υπόλοιπες μονάδες ΠΦΥ σε όλη την περιοχή της Δυτικής Αθήνας, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το ήδη κορεσμένο "Αττικόν"».

Απέναντι σε όλα αυτά, που ταλαιπωρούν καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενους, η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί σωματεία και φορείς να αγωνιστούν μεταξύ άλλων για Κέντρα Υγείας με στελέχωση, για να ανοίξουν οι κλειστές κλινικές και κλίνες, για προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών υπαλλήλων στο «Αττικόν», για να ανοίξει το «Λοιμωδών» ως σύγχρονο δωρεάν νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ