Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται τα παζάρια

Στο φόντο του άθλιου σκηνικού των μεταγραφών, αλληλοεκβιασμών και παζαριών που είναι σε εξέλιξη ανάμεσα στα αστικά κόμματα, χτες το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής αποφάνθηκε ότι ο Αρ. Φωκάς, που μετακινήθηκε από την Ενωση Κεντρώων στους ΑΝΕΛ, σε περίπτωση που το δεύτερο κόμμα μείνει με 5 βουλευτές, δεν μπορεί να προσμετρηθεί στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

Η απόφαση αυτή που ήρθε μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ χτες το πρωί - όπου ο Π. Καμμένος ανακοίνωσε την απόφασή του να διαγράψει τον Θ. Παπαχριστόπουλο αν μέχρι σήμερα το πρωί και πριν από την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, δεν παραδώσει την έδρα του - πρακτικά σημαίνει ότι αν τελικά διαγραφεί ή παραιτηθεί ο Θ. Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ, τότε διαλύεται η κοινοβουλευτική τους ομάδα.

Η τελική απόφαση - καθώς το Επιστημονικό Συμβούλιο απλώς εκφέρει γνώμη - αναμένεται να ληφθεί σήμερα το πρωί, οπότε και συγκαλείται εκτάκτως η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, με τον Ν. Βούτση πάντως να σημειώνει χτες με νόημα ότι έχει αφήσει χρόνο «για να διευθετηθούν τα πράγματα πριν τη διάλυση».

  • Στο μεταξύ, στην Αθήνα συνεδριάζει από χτες το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στο περιθώριο της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, σε κοινή συνέντευξή του με τον επικεφαλής του ΕΛΚ, Μ. Βέμπερ, που είναι υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρουσίασε εκ νέου τις αντιδραστικές προτάσεις της ΝΔ για τη στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, με επιπλέον φοροαπαλλαγές και ένα ακόμα ευνοϊκότερο πλαίσιο για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ προσπάθησε να καλλιεργήσει προσδοκίες στο λαό λέγοντας πως «είμαι σίγουρος ότι η ΕΕ τότε θα είναι ανοιχτή για να συζητήσουμε». Ο Μάνφρεντ Βέμπερ δήλωσε ότι «χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα», ενώ κατέστησε σαφές ότι ζητούμενο είναι η συνέχιση των αντιλαϊκών πολιτικών, λέγοντας πως «πολλά έχουν επιτευχθεί στην Ελλάδα, αλλά πολλά μένουν να γίνουν».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ