Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΒΟΥΛΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
Να μη φυλακιστεί και άλλος λαός στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ

Με το πρωτόκολλο ένταξης της - πλέον - Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ «ενισχύετε το ΝΑΤΟ, ενδυναμώνετε την παρουσία του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και φυλακίζετε έναν ακόμη λαό σε αυτήν τη δολοφονική μηχανή», ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, επισημαίνοντας ότι αυτό ακριβώς είναι η ουσία της συμφωνίας των Πρεσπών, όσο κι αν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα προσπαθούν να εμφανίσουν την επικύρωση του πρωτοκόλλου ως τυπική διαδικασία.

Σχολιάζοντας τα επιχειρήματα που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κρατά υψωμένη τη ΝΑΤΟική σημαία, σημείωσε ότι μετά το σύνθημα - καρικατούρα που πρόβαλε ως αντιπολίτευση για «διάλυση του ΝΑΤΟ», τώρα «πρωτοστατείτε στην εγκληματική πολιτική, στο "Ανήκομεν εις την Δύσιν", στο όνομα του "μη μοναχικού δρόμου". Ο,τι ακριβώς έλεγαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια». Πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «το πάει και παραπέρα» λέγοντας ότι είναι με το ΝΑΤΟ γιατί τάχα «με την αντιιμπεριαλιστική μας ιδεολογία βάζουμε εμπόδια στις ακραίες θέσεις».

Οσο για το τι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κάνει λόγο για «εθνικό συμφέρον», ο Γ. Γκιόκας τόνισε ότι «εδώ φαίνονται ξεκάθαρα οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές. Εσείς, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, εθνικό συμφέρον θεωρείτε την "αναβάθμιση" της χώρας, δηλαδή τμημάτων του κεφαλαίου που θα επωφεληθούν από το πλιάτσικο που διεξάγεται σε βάρος των λαών της περιοχής από τις ενεργειακές και άλλες συμπράξεις. Αλλωστε, αυτό είναι και το περιεχόμενο του αντιδραστικού συνθήματος που έχετε λανσάρει, "Ελλάδα ηγετική δύναμη στα Βαλκάνια". Εμείς, αντίθετα, λέμε ότι τα ανταλλάγματα αυτής της πολιτικής δεν αφορούν το λαό, δεν αφορούν το εθνικό λαϊκό συμφέρον - γιατί το εθνικό συμφέρον δεν είναι ούτε τώρα ενιαίο ούτε ήταν ποτέ - ούτε προστατεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Το ακριβώς αντίθετο. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και μπαίνει στο επίκεντρο οξυμένων ανταγωνισμών στην περιοχή».

Το πιο επικίνδυνο, πρόσθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, είναι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει τη συμφωνία των Πρεσπών ως μπούσουλα για τη «διευθέτηση» π.χ. του Κυπριακού: «Δηλαδή, επί της ουσίας λέτε ότι χρειάζεται και για το Κυπριακό μία ευρωατλαντική "λύση", όταν είναι γνωστό ότι αυτές οι δυνάμεις - ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ - είναι οι βασικοί υπεύθυνοι της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο, ότι η είσοδος της Κύπρου στην ΕΕ δεν συνέβαλε σε μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και ότι η επιθετικότητα στο Αιγαίο από τη "σύμμαχο" στο ΝΑΤΟ χώρα Τουρκία εξελίσσεται με την ανοχή αυτών των οργανισμών».

«Αυτές οι δυνάμεις», πρόσθεσε, «που έβαλαν και βάζουν φωτιά στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, οι δολοφόνοι των λαών, όσο κι αν προσπαθείτε να τους ξεπλύνετε, δεν μπορούν να είναι οι εγγυητές της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, οι Αμερικανοί φίλοι σας, μαζί με την ΕΕ, ανοίγουν ένα ακόμη επικίνδυνο μέτωπο, αυτήν τη φορά στη Βενεζουέλα, όπου μεθοδεύουν ένα ακόμη πραξικόπημα, και προετοιμάζουν μάλιστα και απειλούν με ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση».

Σχολίασε ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα που καταψηφίζουν, δεν έχουν άλλη άποψη από αυτήν της κυβέρνησης, είναι με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, ωστόσο «βλέπουν ότι αυτοί οι οργανισμοί, που τους θεωρούσαν - ιδιαίτερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ - όλα αυτά τα χρόνια προνομιακούς δικούς τους εταίρους και συνομιλητές, σήμερα δείχνουν ξεκάθαρα την προτίμησή τους στον ΣΥΡΙΖΑ».

Το διακύβευμα για όλους τους λαούς, τόσο της περιοχής όσο και γενικότερα, επισήμανε, είναι «να μπουν εμπόδια στα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ», να απαλειφθούν οι αλυτρωτισμοί που συνειδητά παραμένουν, ο εθνικισμός, που αξιοποιείται για αλλαγές συνόρων, για αιματοχυσίες.

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ είναι «με το δικαίωμα, αλλά και με τη δυνατότητα που έχουν οι λαοί, με τη φιλία τους, την αλληλεγγύη, την κοινή τους πάλη, να αντιπαλέψουν τους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς, να αποδεσμευτούν από αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και να γίνουν οι ίδιοι κυρίαρχοι των εξελίξεων. Εσείς τσακωθείτε για το ποιος είναι ο πιο φιλοΝΑΤΟικός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ