Τρίτη 21 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Την Παρασκευή 24 Ιούνη η πανελλαδική κινητοποίηση για αυξήσεις στις συντάξεις

Στην Αθήνα (11 π.μ., πλατεία Κλαυθμώνος) η συγκέντρωση από όλη την Ελλάδα

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες και οι παρεμβάσεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων για την οργάνωση και επιτυχία της πανελλαδικής τους κινητοποίησης στις 24 Ιούνη, που θα γίνει στην Αθήνα, στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Οι συνταξιούχοι θα διαδηλώσουν ενάντια στις περικοπές και την ακρίβεια, διεκδικώντας αυξήσεις στις συντάξεις τους και επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης, απορρίπτοντας τα ψίχουλα της κοροϊδίας.

Ειδικότερα απαιτούν να δοθούν τώρα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, σε όλο το ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς. Επίσης, κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ, άμεση έκδοση συντάξεων, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ και να αποδοθούν οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα, διαμαρτυρία για τις τράπεζες στην Καλαμάτα

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πανελλαδικής κινητοποίησης, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις στην Πάτρα παραχωρούν σήμερα Τρίτη συνέντευξη Τύπου στις 12 μ. στο Εργατικό Κέντρο, ενώ οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για την Αθήνα την Παρασκευή θα γίνουν στις 7.30 π.μ., με αφετηρία έξω από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα.

Παράλληλα, σε διαμαρτυρία για το κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων και την τεράστια ταλαιπωρία που υφίστανται ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι, θα προχωρήσει σήμερα Τρίτη στις 10 π.μ. η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Μεσσηνίας, έξω από την Εθνική Τράπεζα στην οδό Αριστομένους της Καλαμάτας. Επιπλέον, ανακοίνωσε ώρα αναχώρησης λεωφορείων την Παρασκευή 24/6, στις 7 π.μ., από το Αναψυκτήριο, πίσω από το δημαρχείο στην οδό Αριστομένους.

Προκαλεί η κυβέρνηση

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εργασίας χτες σε συνέντευξή του ισχυρίστηκε προκλητικά πως «η επίθεση στις fast track συντάξεις είναι από εκείνους που χάνουν την πελατεία τους...». Πάει όμως πολύ να ισχυρίζεται κάτι τέτοιο η κυβέρνηση που έμπασε τους διάφορους επιτήδειους ιδιώτες, εργατολόγους και δικηγόρους μέσα στον ΕΦΚΑ, παραδίδοντας την έκδοση των συντάξεων με το αζημίωτο στα χέρια τους. Επιπλέον η λεγόμενη fast track διαδικασία με τις «συντάξεις εμπιστοσύνης» οδηγεί ακόμα πιο πολλούς συνταξιούχους στην αγκαλιά των ιδιωτών, αφού η ευθύνη για τα στοιχεία του συνταξιοδοτικού φακέλου τους περνάει στους ίδιους, με κίνδυνο είτε η σύνταξή τους να απορριφθεί από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, είτε να λαβαίνουν μικρότερες συντάξεις, όπως ήδη γίνεται σύμφωνα με καταγγελίες των υποψήφιων συνταξιούχων, καθώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει στον οργανισμό το κατάλληλο λογισμικό και δεν αναγνωρίζονται χρόνοι ασφάλισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ