Τρίτη 21 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΜΕ
Μαζί σας γεμίζουμε κι εμείς τις μπαταρίες μας για τους ταξικούς αγώνες

Μεγάλη η διεθνής απήχηση της Σύσκεψης, συνδικαλιστές από 19 χώρες έδωσαν το «παρών»

Το «παρών» στη σύσκεψη έδωσαν 31 συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες από 19 χώρες του εξωτερικού, ενώ χαιρετιστήρια μηνύματα έστειλαν στο ΠΑΜΕ οργανώσεις από τις ΗΠΑ, τη Χώρα των Βάσκων, την Ισπανία, την Ινδία, τη Ρουμανία, τη Νότια Αφρική, το Καζακστάν, το Πακιστάν, την Τουρκία, την Παλαιστίνη, την Αυστρία, τη Βενεζουέλα. Μάλιστα, όπως επισημαίνει το ΠΑΜΕ, η συμμετοχή ξένων συνδικαλιστικών αντιπροσωπειών θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν δεν υπήρχαν μια σειρά εμπόδια που αφορούν την πανδημία αλλά και την παροχή βίζας.

«Ζήτω η φιλία των λαών!»: Με το σύνθημα αυτό και το πιο θερμό χειροκρότημα υποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι στον χώρο της Σύσκεψης τις αντιπροσωπείες των ξένων συνδικαλιστικών οργανώσεων το πρωί του Σαββάτου, με το μυριόστομο σύνθημα να αντηχεί στη Δραπετσώνα: «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών».

«Μαζί με εσάς γεμίζουμε κι εμείς τις δικές μας μπαταρίες με ενέργεια για τους ταξικούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας», τόνισε ο Πάμπης Κυρίτσης, γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην έναρξη των εργασιών. Υπενθυμίζοντας το πρόσφατο Συνέδριο της ΠΣΟ στη Ρώμη, σχολίασε ότι η Ομοσπονδία και τα μέλη της δυναμώνουν την πάλη τους για τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων. Στην κατεύθυνση αυτή, χαιρέτισε το γεγονός ότι «το ΠΑΜΕ ως μέλος της παγκόσμιας οικογένειας της ΠΣΟ» συνεχίζει και δυναμώνει τον αγώνα του, ενισχυμένο από τη συζήτηση και τις αποφάσεις της Πανελλαδικής του Σύσκεψης.


Συμβολικά δώρα προσέφεραν στο ΠΑΜΕ ξένοι συνδικαλιστές: Την παλαιστινιακή μαντίλα, σύμβολο της πάλης του λαού της, προσέφερε η συνδικαλίστρια Susan Salam από την Παλαιστίνη. Αντίστοιχα, ο αντιπρόσωπος από τη Σερβία προσέφερε μπλουζάκι με το λογότυπο της συνδικαλιστικής του οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι σειρά συνδικάτων στο εξωτερικό δημοσίευσαν ανταποκρίσεις και σχόλια για τη Σύσκεψη, υπογραμμίζοντας την παρουσία 2.000 συνδικαλιστών, νέων αγωνιστών, αλλά και τη μαχητικότητα, τα συνθήματα και τη ζωντάνια της.


Διαρκείς ανταποκρίσεις για τη Σύσκεψη σε ιστοσελίδες συνδικάτων σε όλο τον κόσμο
Διαρκείς ανταποκρίσεις για τη Σύσκεψη σε ιστοσελίδες συνδικάτων σε όλο τον κόσμο
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλληλεγγύη στις γυναίκες που αγωνίζονται (2018-03-07 00:00:00.0)
Υπόμνημα στον ΟΗΕ για το ιμπεριαλιστικό έγκλημα (2009-01-04 00:00:00.0)
Μαζικά σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (2006-09-10 00:00:00.0)
Θα θυμόμαστε την πολύχρονη δράση του Debkumar Ganguli (2003-07-23 00:00:00.0)
Διαδήλωση και συζήτηση για τον πόλεμο (2003-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ