Τρίτη 21 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δυναμική απάντηση στις νοθείες και τις μεθοδεύσεις από Ελληνες και μετανάστες εργάτες

Νέα κινητοποίηση σήμερα Τρίτη 21 Ιούνη, στις 6 μ.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Δυναμική απάντηση στις νοθείες και τις μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας έστειλαν χτες Ελληνες και μετανάστες εργάτες με τη δυναμική και μαζική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν, την ώρα που οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, έγραφαν μία ακόμη μαύρη σελίδα στην ιστορία του εργατικού κινήματος στην Εύβοια.

Πιο συγκεκριμένα, χτες, Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων, οι μετανάστες εργάτες μαζί με τους Ελληνες συναδέλφους τους πήραν αυτή την πρωτοβουλία για να δώσουν απάντηση στις προκλητικές ενέργειες των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που στην προσπάθειά τους να κόψουν αντιπροσώπους από το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ευβοίας, έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν απαράδεκτα επιχειρήματα κατά των προσφύγων και μεταναστών εργατών. Χωρίς ντροπή έφτασαν στο σημείο να κατηγορήσουν τους ίδιους τους πρόσφυγες και μετανάστες, το πιο σκληρά εκμεταλλευόμενο τμήμα της εργατικής τάξης, για το καθεστώς σκλαβιάς που βιώνουν από όλες τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία, για να απαγορεύσουν τη συμμετοχή σε ένα εργατικό συνέδριο.

Τελικά, η ηγετική ομάδα της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, με αστείες δικαιολογίες, ανέβαλε τη χτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στην όποια θα γινόταν επανεξέταση για τη νομιμοποίηση αντιπροσώπων Σωματείων στο Συνέδριο, που δεν είχαν εγκριθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση. Πρόκειται για εξέλιξη που βυθίζει ακόμη περισσότερο στο τέλμα το Εργατικό Κέντρο, διαμορφώνοντας προϋποθέσεις ακόμη και για αναβολή του συνεδρίου που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 25 Ιούνη.

Τη χτεσινή εξέλιξη καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Καραμπέτσου Ασημίνα, Ντούλτσα Πελαγία, Ντούρμας Κώστας, Σλακώνης Κώστας και Τζαβάρας Γιάννης.

«H ηγετική ομάδα του προέδρου Μούντριχα, με τους Μπασινά - Κεμανέ (παράταξη ΕΜΕΙΣ-Σ που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) και σε συνεργασία με τον γραμματέα Σελεβάκο (ΠΑΣΚΕ), ανέβαλαν για ακόμα μια φορά τη σημερινή (20/6/22) συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, επικαλούμενοι γελοίες δικαιολογίες», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, με αφορμή τη νέα αυτή πρόκληση.

Και προσθέτουν: «Η τακτική τους αυτή σημαίνει ότι σχεδιάζουν ακόμα και την εκ νέου αναβολή του Συνεδρίου, για να συνεχίσουν το έργο της πλήρους απαξίωσης και παράλυσης του Εργατικού Κέντρου, σε μια περίοδο που πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην ακρίβεια, στον πόλεμο, στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ».

Στο πλαίσιο καλούν σε εγρήγορση κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο και αντιπρόσωπο Σωματείου, ενώ παράλληλα καλούν τα υπόλοιπα μέλη των παρατάξεων ΕΜΕΙΣ-Σ και ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ να πάρουν αποστάσεις από «τον εκφυλισμό που επιδιώκει αυτή η ομάδα, γιατί οι πρακτικές αυτές εκθέτουν και τους ίδιους».

Επίσης καλούν σε νέα συγκέντρωση εργαζομένων σήμερα Τρίτη, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, προκειμένου να αποτραπεί κάθε προσπάθεια των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να «αποκλείσουν από το Συνέδριο πραγματικούς αντιπροσώπους, χρησιμοποιώντας απαράδεκτα επιχειρήματα κατά των προσφύγων και μεταναστών εργατών».

«Η ομάδα Μούντριχα - Μπασινά - Κεμανέ - Σελεβάκου να ξεχάσει τα όποια σχέδια έχει για αναβολή του Συνεδρίου, για αποκλεισμό γνήσιων αντιπροσώπων, για νόθες "διαδικασίες" και για στήσιμο "σωματείων - μαϊμούδων".

Η εργατική τάξη θα παρακολουθεί κάθε τους βήμα και θα αντιδράσει ανάλογα. Εργατικό Κέντρο στα χέρια των εργαζομένων! Τέρμα στον εκφυλισμό και τη διάλυση», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη μάχη με την «Αγωνιστική Συνεργασία» για να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι ένα αποκούμπι στον αγώνα τους (2022-06-25 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία η μάχη για αλλαγή σελίδας στο Εργατικό Κέντρο (2022-06-24 00:00:00.0)
Το βαρέλι δεν έχει πάτο... (2022-04-08 00:00:00.0)
Πλούσια πείρα, εφόδιο για την αγωνιστική συνέχεια (2019-02-26 00:00:00.0)
Και η Στερεά στις διαδηλώσεις (2003-01-22 00:00:00.0)
Αντιπολεμική συναυλία (2001-12-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ