Κυριακή 4 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Υπόμνημα στον ΟΗΕ για το ιμπεριαλιστικό έγκλημα
  • Εκπρόσωπος της ΠΣΟ συμμετέχει σήμερα στην Αραβική Συνδικαλιστική Σύσκεψη που διοργανώνεται στη Δαμασκό της Συρίας
  • Την ξεπουλημένη Διεθνή Συνδικαλιστική Ομοσπονδία καταγγέλλουν οι Παλαιστίνιοι εργάτες

Υπόμνημα στον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν κατέθεσε η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία μέσω του εκπροσώπου της στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, απαιτώντας την άμεση επέμβαση των Ηνωμένων Εθνών για να σταματήσει η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ΕΓΚΛΗΜΑ», τονίζει η ΠΣΟ και σε άλλο σημείο του υπομνήματος ξεκαθαρίζει: «Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η ισραηλινή επιθετικότητα, η οποία αποτελεί διαρκή απειλή για την ειρήνη στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του. Απαιτούμε όλες οι ισραηλινές δυνάμεις να αποχωρήσουν απ' όλες τις αραβικές περιοχές. Οι ΗΠΑ, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ έχουν τεράστιες ευθύνες για την παροχή ουσιαστικής κάλυψης στην πολιτική ηγεσία του Ισραήλ. Αυτό συμβαίνει και τώρα και γι' αυτό το λόγο είναι συνένοχοι στο έγκλημα.

Ο παλαιστινιακός λαός δικαιούται να μάχεται για την αναγνώριση του νόμιμου δικαιώματός του, να έχει το δικό του ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Αυτός ο αγώνας είναι ιερός και δίκαιος και χρειάζεται την υποστήριξη όλων των προοδευτικών δυνάμεων της ανθρωπότητας. Η ΠΣΟ, πάντα στο πλευρό αυτού του αγώνα, απαιτεί την άμεση παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών και καλεί όλο το διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα να υποστηρίξει τον παλαιστινιακό λαό».

Σήμερα το πρωί, στη Δαμασκό της Συρίας διοργανώνεται Αραβική Συνδικαλιστική Σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχει και η ΠΣΟ, με τον εκπρόσωπό της Adib Miro, αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Καταγγέλλουν τους ξεπουλημένους

Στο μεταξύ, μήνυμα απέστειλε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Παλαιστίνης (GUPW) προς όλα τα Συνδικάτα του αραβικού κόσμου. Αφού καλεί τα συνδικάτα να στηρίξουν ηθικά και υλικά τον παλαιστινιακό λαό, η Συνομοσπονδία σημειώνει:

«Ευχαριστούμε όλους τους Αραβες για ό,τι έχουν κάνει μέχρι τώρα για το λαό μας. Ευχαριστούμε και την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), που, από την πρώτη στιγμή, καταδίκασε την ισραηλινή επιδρομή σε βάρος των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ΠΣΟ (WFTU) πήρε ξεκάθαρη θέση αυτή τη φορά, όπως κάνει πάντοτε από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Εκανε ενέργειες προς τον ΟΗΕ και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ ζητώντας να σταματήσει η δολοφονική πολιτική του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων. Η συμπαράσταση της WFTU είναι αληθινή, αδερφική και ταξική. Αντίθετα η στάση της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC) είναι απαράδεκτη. Βάζει στην ίδια θέση τους δολοφόνους με τα θύματα, βάζει στην ίδια θέση τους ιμπεριαλιστές με τους φτωχούς, πεινασμένους και απλούς ανθρώπους που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Καταδικάζουμε τη στάση της ITUC. Καλούμε όλα τα αραβικά συνδικάτα να ενωθούμε με τη μεγάλη οικογένεια της ΠΣΟ που η πολιτική της εκφράζει τα αληθινά συμφέροντα όλων των Αράβων. Που η στρατηγική και η ταχτική της είναι ξεκάθαρα ενάντια στην πολιτική των ΗΠΑ και των κυβερνήσεων του Ισραήλ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεθνής αλληλεγγύη στο λαό και στα φυλακισμένα παιδιά της Παλαιστίνης (2021-03-18 00:00:00.0)
Ζυμώσεις με επίκεντρο το σχέδιο ψηφίσματος στον ΟΗΕ (2014-12-21 00:00:00.0)
Πετυχημένη η διάσκεψη με τα αραβικά συνδικάτα (2014-05-13 00:00:00.0)
Το Κογκρέσο Νοτιοαφρικανικών Συνδικάτων μπαίνει στην ΠΣΟ (2012-09-21 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους αραβικούς λαούς (2006-12-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ