Κυριακή 4 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
Διευρύνονται οι εκδηλώσεις συμπαράστασης

Η σημαία της Παλαιστίνης κυματίζει από προχτές στο Δημαρχείο της Νίκαιας
Η σημαία της Παλαιστίνης κυματίζει από προχτές στο Δημαρχείο της Νίκαιας
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)απο την πρώτη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα, με ανακοίνωσή της κάλεσε τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, να απαιτήσουν το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων του Ισραήλ και να καταδικάσουν την ισραηλινή κυβέρνηση και τους πάτρωνές της (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ) για τη νέα αυτή βαρβαρότητα κατά των Παλαιστινίων. Ταυτόχρονα η ΕΕΔΥΕ απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να πάρει επιτέλους ξεκάθαρη θέση, υπέρ του δίκαιου αγώνα των Παλαιστινίων, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και να σταματήσει να ευθυγραμμίζει θύτες και θύματα.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), καλεί τον ελληνικό λαό και τις οργανώσεις του να εκφράσουν την καταδίκη τους για το νέο αυτό αποτρόπαιο έγκλημα της ισραηλινής κυβέρνησης και να συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, κάλεσε σε κινητοποίηση των λαών για να σταματήσουν το έγκλημα του Ισραήλ. Υπογράμμισε τη χρονική στιγμή της επίθεσης, μόλις λίγες βδομάδες πριν τις ισραηλινές εκλογές, γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μια φορά τον ανήθικο χαρακτήρα της κυβέρνησης, που δε διστάζει να αξιοποιήσει εκατοντάδες νεκρούς Παλαιστίνιους για την εσωτερική εκλογική μάχη. Επαναβεβαιώνει την υποστήριξή του προς την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), ως του νόμιμου εκπροσώπου του Παλαιστινιακού Λαού, και τόνισε οτι η μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την εγκαθίδρυση ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης

Συνεχίζονται σ' όλη την Ελλάδα οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό. Τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι παρακάτω:

-- Η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, Δευτέρα 5 Γενάρη, στις 5 μ.μ., στα Περιβολάκια.

-- Η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο, Δευτέρα 5 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλ. ΟΤΕ.

Η σημαία της Παλαιστίνης κυματίζει από προχτές, Παρασκευή, στο Δημαρχείο της Νίκαιας, σαν πρώτο δείγμα της αλληλεγγύης του δήμου και του λαού της Κοκκινιάς στον παλαιστινιακό λαό. Παράλληλα η δημοτική αρχή μετέτρεψε την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έγινε ανήμερα την Πρωτοχρονιά στο Δημαρχείο, σε εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης.

Μια πρωτοβουλία που, όπως τόνισε μιλώντας στον «Ρ» ο Στέλιος Μπενετάτος, δήμαρχος της πόλης, «την πήραμε για να καταδείξουμε πως ούτε ώρα δεν πρέπει να χαθεί και δεν πρέπει να υπάρξει καμία καθυστέρηση στον αγώνα για να σταματήσει αυτή η μαζική δολοφονία. Η ειρήνη θα 'ρθει με μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιπροσωπεία στην Παλαιστίνη από τις 8 έως τις 13 Αυγούστου (2014-08-07 00:00:00.0)
Ολοι στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό (2003-09-24 00:00:00.0)
Ολοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης (2003-09-20 00:00:00.0)
Ολοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης (2003-09-13 00:00:00.0)
Ολοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό (2003-09-09 00:00:00.0)
Συμπαράσταση στο λαό της Παλαιστίνης (2000-10-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ