Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
Συμπαράσταση στο λαό της Παλαιστίνης

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις δολοφονίες άοπλων διαδηλωτών του παλαιστινιακού λαού από τον ισραηλινό στρατό και την αστυνομία, με αφορμή την προκλητική επίσκεψη του ηγέτη του κόμματος Λινκούντ, Αρία Σαρόν, στους ιερούς τόπους των Παλαιστινίων.

Η προκλητική αυτή επίσκεψη στον Ιερό τόπο του Ισλάμ με τη στήριξη της ισραηλινής κυβέρνησης έχει στόχο να επιβάλλει τετελεσμένα στο τραπέζι των συνομιλιών για το Παλαιστινιακό, ενέργεια καταστροφική για την ειρηνευτική διαδικασία.

Το φιλειρηνικό κίνημα στέκεται για μια ακόμη φορά αλληλέγγυο στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού απέναντι στην ισραηλινή ωμότητα και βία, που στην προκειμένη περίπτωση είχε αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και πάνω από 1.000 τραυματίες.

Η ΕΕΔΥΕ δηλώνει την πλήρη υποστήριξή της στον αγώνα των Παλαιστινίων για την απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων από τις κατεχόμενες, από το 1967, περιοχές, την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης στη Δυτική όχθη, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στη λωρίδα της Γάζας.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τα μέλη της και κάθε Ελληνα πολίτη να στηρίξει τις εκδηλώσεις συμπαράστασης προς τον παλαιστινιακό λαό.

Οι οικοδόμοι της Θεσσαλονίκης

Την κυβέρνηση του Ισραήλ «που τις τελευταίες μέρες έχει την ευθύνη για τη σφαγή 25 Παλαιστινίων, ανάμεσά τους και παιδιά, και 1.500 τραυματιών στα Κατεχόμενα» καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.

«Η εύθραυστη ειρήνη στη Μέση Ανατολή ράγισε και καταρρέει», γράφει η ανακοίνωση. Και συνεχίζει: «Μια "ειρήνη" που εμπνεύστηκε η νέα τάξη πραγμάτων. Μια "ειρήνη" που το μόνο που προσφέρει στους λαούς της Παλαιστίνης είναι ο θάνατος. Τα "γεράκια" της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με τις "δημοκρατικές" ευαισθησίες τους εθελοτυφλούν μπροστά στο νέο στυγνό έγκλημα. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης στέκεται αλληλέγγυο στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό και συμπαραστέκεται με όλες του τις δυνάμεις. Η νίκη και η πραγματική ειρήνη για τον παλαιστινιακό λαό δε θ' αργήσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ