Τρίτη 21 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Η πόλη ανταμώνει με τα έργα που σμίλεψαν καταξιωμένοι καλλιτέχνες

Το κλείσιμο των εργασιών του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής στην Πάτρα με θέμα «1922 - 2022, πρόσφυγες», το οποίο είναι αφιερωμένο στον γλύπτη Διονύση Γερολυμάτο, σηματοδοτεί η προγραμματισμένη για σήμερα στις 9.30 μ.μ. τελετή λήξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Ιχθυόσκαλας με δωρεάν είσοδο.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα από τις 7 το απόγευμα να επισκέπτεται τον χώρο και να ξεναγείται στα έργα που έχουν ολοκληρωθεί, ενώ την ξενάγηση έχει αναλάβει επιτροπή καλλιτεχνών.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Πάτρας απευθύνει πρόσκληση σε όλους να επισκεφτούν τον χώρο, να δουν σε πρώτο χρόνο την ολοκλήρωση των έργων και να επικοινωνήσουν με τους δημιουργούς τους. Επί έναν μήνα η Πάτρα μετατράπηκε σε «κοιτίδα» της γλυπτικής και έφτασε πλέον η ώρα για να ανταμώσει η πόλη με τα έργα που σμίλεψαν οι δέκα καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Συρία, την Αρμενία και την Αλβανία, και τα οποία έχουν ως θέμα την προσφυγιά.

Η τελετή λήξης ολοκληρώνεται με συναυλία - γιορτή της μουσικής, με φόντο τα γλυπτά που δημιούργησαν οι καλλιτέχνες. Συμμετέχουν ο Θοδωρής Βουτσικάκης και η Δήμητρα Σελεμίδου, και μαζί τους συμπράττει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας «Θανάσης Τσιπινάκης», που στα 37 χρόνια παρουσίας της συνεργάστηκε με την πλειοψηφία των πιο σημαντικών Ελλήνων ερμηνευτών και συνθετών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ