Πέμπτη 23 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Στο «πόδι» ενάντια στις απολύσεις ειδικευόμενων γιατρών

«Οι γιατροί κοστίζουν» απαντάει προκλητικά η διοίκηση του Νοσοκομείου

Κινητοποίηση στην πύλη του ΓΝ Καστοριάς πραγματοποίησε η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Δυτικής Μακεδονίας (ΕΙΝΔΥΜ) μαζί με το Σωματείο Γουνεργατών Καστοριάς, στο πλαίσιο της χτεσινής στάσης εργασίας.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι και οι υγειονομικοί απαίτησαν να μην περάσει το σχέδιο για απόλυση 7 γιατρών του ΓΝ Καστοριάς, να ανακληθούν οι απολύσεις των συμβασιούχων εργαζομένων και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΓΝ Καστοριάς.

Συγκεκριμένα, πριν λίγες μέρες γνωστοποιήθηκε σε 7 ειδικευόμενους του ΓΝ Καστοριάς (5 στην Παθολογική και 2 στην Παιδιατρική) ότι δεν θα γίνει ανανέωση της σύμβασής τους και να πάρουν τις προβλεπόμενες χρωστούμενες άδειές τους.

Σύμφωνα με την ΕΙΝΔΥΜ, ο λόγος που επικαλέστηκε η διοίκηση εξ ονόματος του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας είναι ότι οι γιατροί «κοστίζουν» και «η Διοίκηση δεν έχει χρήματα να μας πληρώνει άλλο».

Πρόκειται για ειδικευόμενους που είναι σε παράταση, έχει ολοκληρωθεί δηλαδή το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα εκπαίδευσης που καλύπτει το ΓΝ Καστοριάς σαν δευτεροβάθμιο επαρχιακό νοσοκομείο και είναι σε αναμονή διορισμού τους σε Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο για ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους ως ειδικευόμενοι γιατροί και απόκτηση του τίτλου ειδικότητάς τους.

Είναι αποκαλυπτικό ότι με την παραπάνω ενέργεια θα μείνουν 6 από 11 ειδικευόμενους στην Παθολογική και Καρδιολογική Κλινική, ώστε να εξυπηρετούν 6 Τομείς ταυτόχρονα. Αντίστοιχα στην Παιδιατρική μετά από αυτές τις απολύσεις θα παραμείνουν 2 ειδικευόμενοι γιατροί από 5.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου, όπου η ΕΙΝΔΥΜ καταγγέλλει πως δεν έγινε ξεκάθαρη η στάση της διοίκησης απέναντι στις ανανεώσεις των συμβάσεων.

ΤΕ Καστοριάς του ΚΚΕ: «Εικόνα από το μέλλον» του «νέου ΕΣΥ»

Επικίνδυνες χαρακτηρίζει τις εξελίξεις στο ΓΝ Καστοριάς η ΤΕ Καστοριάς - Βοΐου του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως πρόκειται για εικόνα από το μέλλον που «ετοιμάζουν με το "νέο ΕΣΥ" κυβέρνηση και διοίκηση του Νοσοκομείου».

Η ΤΕ Καστοριάς απαιτεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο Καστοριάς και καλεί τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους επαγγελματίες της Καστοριάς να επιλέξουν «τον δρόμο του ξεσηκωμού και της διεκδίκησης σε αυτές τις συνθήκες που διαμορφώνονται για την υγεία του λαού στην περιοχή».

Σημειώνεται πως για το ζήτημα πραγματοποίησε χτες κοινοβουλευτική παρέμβαση το ΚΚΕ, με τους βουλευτές του Κόμματος Γιάννη Δελή και Λεωνίδα Στολτίδη να καταθέτουν ως Αναφορά την καταγγελία της ΕΙΝΔΥΜ στον υπουργό Υγείας, ζητώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων.

Επίσης, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αργους - Ορεστικού κατέθεσε αίτημα για άμεση σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να συζητηθεί το θέμα και να ληφθεί απόφαση ενάντια στις απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ