Παρασκευή 24 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟI ΦΟΡΕΙΣ
Ανυποχώρητη πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Διήμερο αντιναρκωτικό Φεστιβάλ το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιούνη

«Για μας είναι μάχη ζωής, μάχη καθημερινή κατά όλων των εξαρτήσεων», τόνισε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με αφορμή το διήμερο αντιναρκωτικό Φεστιβάλ του Σαββατοκύριακου 25-26 Ιούνη στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας, αφιερωμένο στην Παγκόσμια Μέρα κατά των ναρκωτικών.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τους συνδιοργανωτές των διήμερων δράσεων (ΕΣΥΝ, Εργατικό Κέντρο, Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων, Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ «Οξυγόνο»), στάθηκε στον κύριο στόχο της δημοτικής αρχής, της πρόληψης και στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και την ανοχή που καλλιεργείται, τονίζοντας:

«Να μη γίνει αποδεκτό ότι μπορούν να μπουν στη ζωή μας τα ναρκωτικά. Ολα τα ναρκωτικά. Γι' αυτό δίνουμε συνεχώς μάχη για να εξαλείψουμε τις αιτίες που οδηγούν στις εξαρτήσεις. Αντιμαχόμαστε αυτό το σύστημα που δημιουργεί τις προϋποθέσεις και προτρέπει τους νέους να πάρουν τον δρόμο των ναρκωτικών.

Παλεύουμε, διεκδικούμε, κάνουμε αγώνα να υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός στα ζητήματα της πρόληψης και να μην περιοριζόμαστε σε αυτό που οι κυβερνήσεις κάνουν, στη μείωση, δηλαδή, της βλάβης. Το θέμα δεν είναι μόνο ιατρικό, είναι κυρίως κοινωνικό».

Στάθηκε στην προσπάθεια να δημιουργηθούν διέξοδοι (αθλητικοί, πολιτιστικοί κ.ά. τομείς) προς τα παιδιά και τη νεολαία μέσα απ' τις δράσεις του δήμου και στη δυσκολία που δημιούργησε η πανδημία, να προχωρήσει η δημοτική αρχή μαζί με 43 φορείς στη δημιουργία κλειστού θεραπευτικού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ, προσπάθεια που θα συνεχιστεί.

«Δεν υπακούμε, δεν συμβιβαζόμαστε, δεν ανεχόμαστε καμιά απομόνωση», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην παρέμβασή του ο Γιώργος Μαγιάκης, δημοτικός σύμβουλος, μέλος του τοπικού παραρτήματος του ΕΣΥΝ, ενώ η Ελισάβετ Καπαγερίδου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ «Οξυγόνο», κατήγγειλε την επίθεση που δέχεται το Κέντρο απ' τις εκάστοτε κυβερνήσεις, με τελευταία την καθαίρεση του εκλεγμένου άμισθου ΔΣ και τον διορισμό άλλου.

Ενημέρωσε ότι το ΣτΕ έκρινε μη νόμιμη την τελευταία ενέργεια και στηλίτευσε το κλείσιμο της «στεγνής» θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ στην Πάτρα τα τελευταία 4 χρόνια, με την αντίστοιχη κυβερνητική προώθηση των προγραμμάτων υποκατάστατων, σημειώνοντας ότι ο αγώνας των οικογενειών και των συλλόγων του ΚΕΘΕΑ συνεχίζεται συνολικά, με την πρόσφατη συγκρότηση Πανελλαδικής Ομοσπονδίας.

Στη συνεργασία της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων με το ΕΣΥΝ και την ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης στα σχολεία αναφέρθηκε η εκπρόσωπός της Ελένη Μπεχλιούλη.

Τέλος, έγινε πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στον λαό της πόλης, στις εκδηλώσεις του διήμερου αντιναρκωτικού φεστιβάλ του Σαββατοκύριακου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα (2022-06-23 00:00:00.0)
Ημερίδα ενάντια στη νομιμοποίηση της κάνναβης (2018-01-19 00:00:00.0)
Δεν υπάρχουν "σκληρά" και "μαλακά" ναρκωτικά, υπάρχουν ναρκωτικά (2016-06-23 00:00:00.0)
Να γίνουμε πρωταγωνιστές της ζωής που μας αξίζει (2011-12-14 00:00:00.0)
Πρωταρχικός στόχος η ισχυροποίηση του αντιναρκωτικού κινήματος (2011-11-15 00:00:00.0)
Αγώνας για τη ζωή! (2011-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ