Πέμπτη 23 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Δεν υπάρχουν "σκληρά" και "μαλακά" ναρκωτικά, υπάρχουν ναρκωτικά

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιούνη, το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), με Διακήρυξή του λέει «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά, Ναι στη ζωή. Η ζωή είναι ωραία γιατί μπορούμε να την αλλάξουμε. Μπορούμε να τη φέρουμε στα μέτρα των δικών μας αναγκών».

«Το φαινόμενο της χρήσης και της εξάρτησης από ψυχοτρόπες ουσίες είναι απόρροια κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών προβλημάτων που η διόγκωσή τους αντανακλάται άμεσα σε όλες τις πλευρές του προβλήματος. Ετσι, στα χρόνια της κρίσης εμφανίζεται ιδιαίτερα οξυμένο, γιατί περισσότερος πληθυσμός πειραματίζεται με ψυχοτρόπες ουσίες», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το ΕΣΥΝ.

Σχετικά με την επικίνδυνη και επίμονη προσπάθεια για την αθώωση της δήθεν «ακίνδυνης» κάνναβης, το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «μαλακά» και «σκληρά» και τη νομιμοποίησή τους, που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Αμερική και την Ευρώπη, το ΕΣΥΝ υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια «βρίσκει πρόθυμους υποστηρικτές και στη χώρα μας. Οι συνέπειές της έχουν ήδη αποτυπωθεί αρνητικά στα σχολεία της χώρας. Η ανοχή και ο συμβιβασμός με τη χρήση ουσιών κερδίζει συνεχώς έδαφος στις συνειδήσεις των παιδιών και αποτελεί σημαντικό επιβαρυντικό παράγοντα για την αύξηση της χρήσης. Δεν υπάρχουν "σκληρά" και "μαλακά" ναρκωτικά, υπάρχουν ναρκωτικά».

Μπροστά στην Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, το ΕΣΥΝ καλεί σε συμπόρευση και αγώνα με αιτήματα:

  • Τη διαμόρφωση Κεντρικού Σχεδιασμού με ενιαία φιλοσοφία και αντίληψη στην πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη.
  • Τη διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα όλων των προγραμμάτων και των δομών.
  • Να στηριχθούν οι υπάρχουσες δομές πρόληψης, «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης-κοινωνικής επανένταξης με χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια διακίνησης «υποκατάστατων» μέσα από το σύστημα Υγείας. Τα Προγράμματα υποκατάστασης πρέπει να είναι υψηλών προδιαγραφών, να απευθύνονται μόνο σε ειδικές ομάδες χρηστών και να οδηγούν στη θεραπεία και όχι απλά στη συντήρηση.
  • Να δοθεί προτεραιότητα στην Πρωτογενή Πρόληψη, με στόχο την πρόταση ενός τρόπου ζωής δημιουργικού, με αξίες, στόχους και αξιοπρέπεια, μέσα από τη συλλογικότητα.
  • Την ενίσχυση της έρευνας και της αξιολόγησης στη μελέτη της διάδοσης των ναρκωτικών στη χώρα μας.
Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Παράλληλα, το ΕΣΥΝ διοργανώνει πλήθος πολύμορφων εκδηλώσεων για τη φετινή Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών σε όλη την Ελλάδα.

ΠΑΤΡΑ: Σήμερα, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου, παρουσίαση των θέσεων του ΕΣΥΝ, χορευτικό συγκρότημα Δήμου Πάτρας, συναυλία. Παρασκευή 24/6 ώρα 8 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου ομιλία του δημάρχου Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, συναυλία. Σάββατο 25/6 ώρα 11.30, μουσική διαδήλωση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά στους κεντρικούς δρόμους με την μπάντα του Δήμου Πάτρας. Ολες οι εκδηλώσεις είναι σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Πάτρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ 11ο Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ: Στο Θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» (Μον Ρεπό), στις 9μ.μ. θα παρουσιαστούν θεατρικές παραστάσεις το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα 27/6, ενώ το Σάββατο 25/6 θα γίνει και Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Ομάδων Προτζούνιορ στην Κάτω Πλατεία, στις 4 μ.μ.

ΒΟΙΩΤΙΑ 11ο Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ Νέων: Σήμερα, 8.30 μ.μ. πλατεία Εθνικής Αντίστασης Λιβαδειά, παρουσίαση των Θέσεων του ΕΣΥΝ, παραδοσιακοί χοροί, συναυλία από τη Μεικτή Χορωδία Λιβαδειάς ΕΡΚΥΝΑ.

ΑΧΑΡΝΑΙ: Αύριο, στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Μενιδίου (Αγιος Βλάσης), παρουσίαση Θέσεων ΕΣΥΝ, πολεμικές τέχνες, μαθητική συναυλία, ρεμπέτικο γλέντι.

ΛΑΡΙΣΑ: Κυριακή 26/6 ώρα 8.00 μ.μ., πλατεία Λαμπρούλη (Φρούριο). Παρουσίαση Θέσεων ΕΣΥΝ, δρώμενα και διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά και εφήβους, συναυλίες, βραδινή ποδηλατοδρομία.

ΧΑΝΙΑ: Σάββατο 25/6 ώρα 6.00 μ.μ., γήπεδο Μοναχής Ελιάς. Τουρνουά ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή των μελών του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και παλαιμάχων ποδοσφαιριστών από τις ομάδες «Γουέμπλεϊ» και «Βεζούβιος». Κυριακή 26/6 ώρα 8.00 μ.μ., Γυαλί Τζαμί (Ενετικό Λιμάνι), θεατρική παράσταση από το Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, συναυλία του Μουσικού Σχολείου Χανίων, συναυλία από το Μουσικό Συγκρότημα του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ