Πέμπτη 23 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Φεστιβαλικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα

Στον Πειραιά θα μιλήσει το Σάββατο ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Το Σάββατο 25 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Πειραιά της ΚΝΕ, στην πλατεία Κύπρου, στο Δημαρχείο Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 7 μ.μ., ενώ στις 9 μ.μ. θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα: Συναυλία με μαθητικά και ερασιτεχνικά συγκροτήματα. Μουσικό - θεατρικό αφιέρωμα για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ. Συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο και Γιάννη Γιοκαρίνη. Συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου με τους Κωνσταντίνα και Ηλία Μακρή.

Στο χώρο θα λειτουργούν: Βιβλιοπωλείο, παιδότοπος, χώρος κατά των ναρκωτικών, έκθεση αφιερωμένη στην Ιστορία του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, ενημερωτικός χώρος «Μάθε για τη σχολή που θες να περάσεις» και διάφορα στέκια. Στο μαθητικό στέκι στις 18.30 θα γίνει παιχνίδι - show: «Ακου τι είπαν οι μαθητές από τις γειτονιές του Πειραιά...».

Στη Θεσσαλονίκη

Το διήμερο Εργατικό Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη γίνεται στο Γεντί Κουλέ, αύριο Παρασκευή και το Σάββατο 25 Ιούνη, και θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Αναλυτικά το πρόγραμμά του έχει ως εξής:

Αύριο Παρασκευή: Ξενάγηση στο χώρο των πρώην φυλακών. Παρουσίαση του βιβλίου «Η σιδερένια φτέρνα» του Τζ. Λόντον. Συναυλία - γλέντι με τον Θ. Μπαϊρακτάρη.

Σάββατο 25 Ιούνη: Η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ παρουσιάζει τα «Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας». Αφιέρωμα με βιντεοπροβολή στην ιστορία των φυλακών του Γεντί Κουλέ. Ομιλία από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο.

Στο μεταξύ, στον ίδιο χώρο, σήμερα Πέμπτη, θα γίνει παρουσίαση των υλικών της Διημερίδας της ΚΕ του ΚΚΕ για την εργατική τάξη και προβολή του ντοκιμαντέρ «Ludlow, οι Ελληνες στους Πολέμους του Ανθρακα» του Λ. Βαρδαρού από τις Τομεακές Οργανώσεις Βιομηχανίας και Εμπορίου του ΚΚΕ.

Σε άλλες πόλεις

Σήμερα, Πέμπτη, γίνεται το Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Γιάννενα, στην πλατεία Μαβίλη. Τις θέσεις της ΚΝΕ ενάντια στα ναρκωτικά θα παρουσιάσει η Ελένη Μυτικάρη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, ενώ θα βραβευτούν και οι νικήτριες ομάδες του τουρνουά μπάσκετ ενάντια στα ναρκωτικά που έγινε την περασμένη βδομάδα. Ακόμα: Μουσικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο, λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι, εκθέσεις, χορευτικά κ.ά.

Αύριο, Παρασκευή, στα Γιάννενα γίνεται το Φεστιβάλ ΑΕΙ - ΤΕΙ, στον ίδιο χώρο, με συζήτηση για την έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία, με την Ζωή Χαχάμη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, συναυλίες και λαϊκό γλέντι.

Αύριο, Παρασκευή, στη Λάρισα γίνεται επίσης το Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Λαμπρούλη, στο «Φρούριο». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βιντεοπροβολή για τον ΔΣΕ, ομιλία από τον Γιάννη Σκόκα, Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ και λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι από τους «Λάληδες». Στο χώρο θα λειτουργούν βιβλιοπωλείο και στέκι μαθητείας - κατάρτισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ