Σάββατο 25 Ιούνη 2022 - Κυριακή 26 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ημερίδα της ΕΕΔΥΕ για ΝΑΤΟ και πόλεμο

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) οργανώνει ημερίδα την Τετάρτη 29 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ, Αγ. Ασωμάτων 31, στάση ΗΣΑΠ «Θησείο»), στο πλαίσιο της δράσης που αναπτύσσει για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, 29 και 30 Ιούνη.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει με την εισήγηση εκ μέρους της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, από την Ελπίδα Παντελάκη, γενική γραμματέα της ΕΕΔΥΕ, και θα ακολουθήσουν οι εξής παρεμβάσεις:

«Η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους», από τον Νίκο Παπαναστάση, αντισυνταγματάρχη ε.α., βουλευτή του ΚΚΕ, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.

«Ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και ανταγωνισμοί. Ο ρόλος του Διεθνούς Δικαίου», από τον Αντώνη Αντανασιώτη, δικηγόρο, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.

«ΝΑΤΟ: Εξοπλισμοί και αποστολές εκτός συνόρων», από τον Χρήστο Σαλταπίδα, πλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού ε.α.

«Πλευρές της παρέμβασης του ΝΑΤΟ στα πανεπιστήμια και στα ερευνητικά κέντρα», από τον Μάνο Σαριδάκη, καθηγητή Θεωρητικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Μπέιλορ του Τέξας (ΗΠΑ), κύριο ερευνητή Θεωρητικής Φυσικής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ