Τρίτη 5 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ
Παράνομο χαράτσι

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Στη Βουλή έφερε το ΚΚΕ τις παράνομες μεθοδεύσεις της διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ, που, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, φορτώνουν στους αγροτοκτηνοτρόφους βαριά χαράτσια, προκειμένου να καταβληθούν οι επιδοτήσεις ΟΣΔΕ. Σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε σχετικά ο βουλευτής του Κόμματος Σταύρος Σκοπελίτης τονίζονται τα παρακάτω:

«Με υπόδειξη του υπουργείου Γεωργίας η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ αυθαίρετα και παράνομα αποφάσισε να επιβαρύνει με τα έξοδα διαχείρισης των επιδοτήσεων τους δικαιούχους αγροτοκτηνοτρόφους, παρά το γεγονός ότι οι σχετικοί κανονισμοί ρητά αναφέρουν ότι ολόκληρες οι επιδοτήσεις καταβάλλονται στους δικαιούχους χωρίς καμία παρακράτηση. Με την απόφαση αυτή η ΠΑΣΕΓΕΣ και το υπουργείο Γεωργίας φορτώνουν στους αγροτοκτηνοτρόφους δαπάνες που έπρεπε σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία να πληρώσει το υπουργείο Γεωργίας, αλλά δεν τις έχει πληρώσει στην ΠΑΣΕΓΕΣ. Κι αυτό επειδή το υπουργείο Γεωργίας δεν πρόβλεψε στη σχετική κοινοτική και εθνική νομοθεσία κατ' εξαίρεση και κατά προτεραιότητα οι συνεταιριστικές οργανώσεις, που είναι οι οργανώσεις των αγροτοκτηνοτρόφων, να εκτελούν το έργο της διαχείρισης των επιδοτήσεων, με αποτέλεσμα να θεωρείται παράνομη η ανάθεση».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό Γεωργίας:

  • Τι ενέργειες θα κάνει για να δοθούν τα οφειλόμενα στις ΑΣΟ και να κατοχυρώνει στο μέλλον την κατ' εξαίρεση προτεραιότητα των ΑΣΟ στην εκτέλεση του έργου της διαχείρισης των επιδοτήσεων;
  • Τι ενέργειες θα κάνει για να μην εφαρμοστεί η παράνομη απόφαση της ΠΑΣΕΓΕΣ;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ