Τρίτη 5 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ- ΕΜΠΟΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ενημερώνουν για τα προβλήματά τους

Το Σάββατο είχαν ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους και βουλευτές κομμάτων του νομού, από την οποία έλαμψε διά της απουσία του το ΠΑΣΟΚ

Κάτω από το βάρος των ασφυκτικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο κλάδος των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων της χώρας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων και του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, συνάντηση με εκπροσώπους των κομμάτων και βουλευτές του νομού.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν, από τους εκπροσώπους των ΕΒΕ, οι βουλευτές και οι εκπρόσωποι των κομμάτων για τις επιπτώσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των νέων φορολογικών μέτρων της κυβέρνησης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής Γιώργος Χουρμουζιάδης, από τη ΝΔ οι βουλευτές Π. Ψωμιάδης, Γ. Σπηλιόπουλος, Γ. Ορφανός και Γ. Σαλαγκούδης και από το ΣΥΝ η βουλευτής Α. Ξυροτήρη. Αίσθηση προκάλεσε η παντελής απουσία του ΠΑΣΟΚ από τη συνάντηση. Οι οργανωτές θεώρησαν την απουσία αυτή σαν προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος να υποβαθμίσει το μεγάλο θέμα επιβίωσης, που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σαν αδιαφορία για τα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομικής ζωής της πόλης.

Οι φορείς των ΕΒΕ ενημέρωσαν τους βουλευτές για τη νέα φορολογική επιβάρυνση των ΜΜΕ, με τον εξωλογιστικό υπολογισμό του ΦΠΑ ανά τριετία, που αποτελεί εμπαιγμό για όλους τους ΕΒΕ. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στο δύσκολο αγώνα επιβίωσης που κάνουν οι μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι και πρόσθεσε ότι ο κλάδος μαζί με όλους τους εργαζόμενους χρειάζεται να αγωνιστεί συντονισμένα για την αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης.

Οι φορείς των ΕΒΕ παρέδωσαν στους βουλευτές υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους για τα φορολογικά θέματα και τους ενημέρωσαν για την πορεία των συναντήσεων και επαφών με τους φορείς της πόλης.

Οπως ανακοινώθηκε η επόμενη εκδήλωση θα είναι σύσκεψη με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων Επαγγελματικού, Βιοτεχνικού, Εμποροβιομηχανικού, Οικονομικού και Τεχνικού, του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Εξαγωγέων ΒΕ, το ΙΝΚΑ Μακεδονίας και το ΚΕΠΚΑ. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο (Τετάρτη) 6 Μαρτίου, στις 2.30 το απόγευμα στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι ΕΒΕ φωνάζουν «παρών»! (2014-10-16 00:00:00.0)
Εκλογές στα Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης (2011-11-26 00:00:00.0)
Εκδήλωση της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ (2002-03-06 00:00:00.0)
Αύριο η πανελλαδική κινητοποίηση (1998-12-01 00:00:00.0)
Υπόθεση των επαγγελματιών η αντίσταση (1997-11-29 00:00:00.0)
Σε Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα περνά η σκυτάλη του αγώνα (1996-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ