Σάββατο 2 Ιούλη 2022 - Κυριακή 3 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΡΤΑ - ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ» ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΗΠΕΙΡΟΣ»
Απάντηση στην προσπάθεια της εργοδοσίας να μετατρέψει το θύμα σε θύτη

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου σε κινητοποιήσεις με κορύφωση συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13/7 στο Πρωτοδικείο

Με ανοιχτή επιστολή προς τους εργαζόμενους της περιοχής και οργάνωση κινητοποιήσεων απαντάει το Εργατικό Κέντρο Αρτας στην προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της εργοδοσίας στην «Ηπειρος» απέναντι στο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» του 29χρονου ηλεκτρολόγου Χρήστου Ζορμπά το 2020 που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία.

«Σκοτώθηκες; Ας πρόσεχες», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο αναφορικά με τη στάση της εργοδοσίας, με αφορμή την προσπάθειά της, στην ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Πρωτοδικείο της Αρτας που εκδικάζει την υπόθεση, να ξεφορτωθεί την υποχρέωσή της να διασφαλίσει τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους. «Αρνούνται ότι μία επιχείρηση - μεγαθήριο με συνεχείς επεκτάσεις πρέπει να έχει ρελέ διαφυγής ώστε να μη γίνει παρανάλωμα του πυρός κάποιος που εκτελεί ηλεκτρολογικές εργασίες», τονίζεται στην ανακοίνωση, ενώ καταγγέλλεται ότι «με μάρτυρα συνομιλητή του ΣΕΒ προσπαθούν να αποδείξουν ότι ο μόνος που έφταιγε για τον θάνατο ήταν ο ίδιος ο εργάτης».

Το Εργατικό Κέντρο εκτιμά ότι με αφορμή τη δικαστική υπόθεση η εργοδοσία επιδιώκει να παγιώσει την αντίληψη ότι «τα μέτρα σε κάθε χώρο είναι ευθύνη των εργαζομένων και περιλαμβάνονται στον μισθό τους», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ενώ γράφουν για το πόσες φορές πήγε προς νερού του κάποιος, παραδόξως δεν έχουν ούτε ένα χαρτί για το αν έδωσαν και πότε ένα ζευγάρι κατάλληλα γάντια».

Να μην αφήσουμε να συγκαλύψουν το έγκλημα

Το Εργατικό Κέντρο Αρτας με στόχο να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες της εργοδοσίας και να δικαιωθεί η οικογένεια του αδικοχαμένου Χρήστου Ζορμπά οργανώνει τη Δευτέρα 4 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ. πλατιά σύσκεψη, στην έδρα του, για την οργάνωση της πάλης και τη διεκδίκηση μέτρων υγείας, ασφάλειας και προστασίας της ζωής των εργατών. Παράλληλα καλεί σε μαζικό συλλαλητήριο την Τρίτη 12 Ιούλη στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Κιλκίς και παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13 Ιούλη στις 9.30 π.μ. έξω από το Πρωτοδικείο Αρτας, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ