Σάββατο 2 Ιούλη 2022 - Κυριακή 3 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποχαιρετά με θλίψη την Χριστίνα Κουτράκη

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΤΡΑΚΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΤΡΑΚΗ
Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ αποχαιρετά με απέραντη θλίψη την συντρόφισσα ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΤΡΑΚΗ - ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗ, η οποία «έφυγε» από τη ζωή την Πέμπτη 30 Ιούνη, μετά από πολύμηνη παλικαρίσια μάχη με τον καρκίνο. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια όλων των μελών και φίλων του Κόμματός μας στον σύντροφό της, Σταύρο, στα αδέλφια της και στους συγγενείς της.

Ο αποχαιρετισμός της θα είναι πολιτικός και θα γίνει στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σάμου την Κυριακή 3 Ιούλη στις 11 το πρωί. Κατόπιν επιθυμίας της, η σορός της θα αποτεφρωθεί.

Η Χριστίνα Κουτράκη - Κατσικογιάννη γεννήθηκε το 1948 στα Μακριώτικα Πυλάρου Κεφαλονιάς, σε πολυμελή αγροτοκτηνοτροφική οικογένεια. Σπούδασε και αποφοίτησε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Πειραιά. Εργάστηκε για ένα διάστημα στη «Softex» και στη συνέχεια στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Το 1976 παντρεύεται τον Σταύρο Κουτράκη και το 1981 έρχονται στη Σάμο. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 οργανώθηκε στο ΚΚΕ και δραστηριοποιήθηκε κυρίως στο γυναικείο κίνημα, μέσα από τις γραμμές της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου. Την περίοδο της αντεπανάστασης στις σοσιαλιστικές χώρες και της διάσπασης του ΚΚΕ, υπερασπίστηκε με σθένος τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος και συνέβαλε στην ανασυγκρότηση της Οργάνωσης. Μαζί με τον σύντροφό της ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή του λαϊκού και του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της είχε την έγνοια των φίλων της, των συντρόφων της και του Κόμματος.

Σύμφωνα με επιθυμία της ίδιας και του συντρόφου της, αντί στεφανιών τα χρήματα να δοθούν για την ενίσχυση του ΚΚΕ, του «Ριζοσπάστη» και του «Σπιτιού του Αγωνιστή».

Στη μνήμη της ο σύντροφός της Σταύρος Κουτράκης προσφέρει στο ΚΚΕ 500 ευρώ μέσω ΚΟ Σάμου.

  • Στις 30/06/2022 «έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη μας θεία και αγωνίστρια μέχρι το τέλος από τις γραμμές του ΚΚΕ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΤΡΑΚΗ - ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗ. Στη μνήμη της προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Δυτικών.

Γιάννης Βρεττός, Μαρία Καπελιώτη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ