Τρίτη 5 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Με βαθιά θλίψη αποχαιρέτησαν την συντρόφισσα Μυρτώ Ευαγγελάτου

Σε κλίμα θλίψης και συγκίνησης, την Κυριακή 3 Ιούλη, στο Στασιό Κυπαρισσίας, αποχαιρέτησαν την συντρόφισσα Μυρτώ Ευαγγελάτου η οικογένειά της, σύντροφοι και φίλοι.

Η σ. Μυρτώ ήταν μέλος της ΚΝΕ από το 2019 και μέλος της εδαφικής ΟΒ Γέρακα - Παλλήνης της Τομεακής Οργάνωσης Μεσογείων - Λαυρεωτικής. Ηταν φοιτήτρια στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία στην Αθήνα.

Τον επικήδειο εκ μέρους του Κόμματος και της ΚΝΕ εκφώνησε η Δέσποινα Ρουμανέα, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το πείσμα και η αποφασιστικότητά της, η μαχητική της στάση στη ζωή, ο τρόπος που αντιμετώπιζε τις δυσκολίες πάντα μέσα από την Οργάνωση είναι παράδειγμα για εμάς τους συντρόφους της». Παραβρέθηκαν ο Νίκος Σοφιανός και ο Θέμης Γκιώνης, μέλη του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την οδύνη τους για την απώλεια της σ. Μυρτούς και τα θερμά τους συλλυπητήρια στους γονείς της Δημήτρη Ευαγγελάτο και Δήμητρα Μπαμπαρούτση εξέφρασε με μήνυμά του το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Με βαθιά θλίψη αποχαιρετάμε την συντρόφισσα Μυρτώ Ευαγγελάτου, που "έφυγε" ξαφνικά και τόσο άδικα από τη ζωή (...) Οι σύντροφοί σου, τα μέλη της ΚΝΕ, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα σε θυμόμαστε πάντα γιατί ήσουν μια πραγματική μαχήτρια της ζωής. Θα σε θυμόμαστε γιατί ποτέ δεν το έβαλες κάτω, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζες. Η θέληση και το κουράγιο σου μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τους αγώνες για έναν καλύτερο κόσμο, όπως ακριβώς τον ονειρεύτηκες κι εσύ, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Η Μυρτώ, μόλις 20 χρόνων, αντιμετώπιζε μαχητικά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που είχε, ενώ το ίδιο αγωνιστικά και αισιόδοξα αντιμετώπιζε συνολικά τη ζωή, τη δράση της μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ. Η μάχη με τα προβλήματα υγείας ήταν άνιση, δινόταν όμως κάθε μέρα από αυτήν, την οικογένειά της, τη στήριξη της Οργάνωσης, αταλάντευτα. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, αλληλεγγύη και στήριξη στους γονείς της Δημήτρη Ευαγγελάτο και Δήμητρα Μπαμπαρούτση, στους οικείους, φίλους και συντρόφους της».

Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν επίσης η ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, το ΣΠ Αττικής της ΚΝΕ, οι ΤΟ Καλλιτεχνών, Μεσογείων - Λαυρεωτικής της ΚΟ Αττικής, τα ΤΣ Μεσογείων - Λαυρεωτικής και Φιλοσοφικής της ΚΝΕ καθώς και το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ