Παρασκευή 8 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Και άλλος νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά

Ενας ακόμα νεαρός Παλαιστίνιος έχασε προχτές τη ζωή του, μετά από επιδρομή που πραγματοποίησαν οι κατοχικές ισραηλινές δυνάμεις στην περιοχή της Τζενίν, στη Δυτική Οχθη. Τις τελευταίες βδομάδες οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού έχουν πυκνώσει, στο όνομα της «αντιμετώπισης τρομοκρατών», όπως οι δυνάμεις κατοχής περιγράφουν ακόμα και τους αμάχους που πασχίζουν να υπερασπιστούν τα σπίτια και τις οικογένειές τους από τις ωμές και απρόκλητες επεμβάσεις τους.

Το θύμα αυτήν τη φορά ήταν ο Ραφίκ Ριάντ Γάνεμ, μόλις 20 χρόνων. Εχασε τη ζωή του στην πόλη Τζαμπάα, νότια της Τζενίν.

Το αραβικό δίκτυο «Αλ Τζαζίρα» μετέδωσε ότι ο Γάνεμ συνελήφθη όταν ακόμα ήταν πληγωμένος και υπέκυψε στα τραύματά του αργότερα, ενώ μέχρι χτες το απόγευμα η σορός του δεν είχε καν παραδοθεί στην οικογένειά του.

Ακόμα η ίδια πηγή μετέδωσε ότι χτες τη νύχτα έγιναν τουλάχιστον 42 συλλήψεις Παλαιστινίων, που διαμαρτύρονταν ενάντια στην κατοχική βία.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο ηγέτης της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, και ο επικεφαλής της ισλαμιστικής οργάνωσης «Χαμάς», Ισμαήλ Χανίγια, είχαν σύντομη κοινωνική συνάντηση, τη Τρίτη, στο Αλγέρι, στη διάρκεια εκδήλωσης για την 60ή επέτειο απελευθέρωσης της χώρας. Η συνάντηση των δύο ηγετών ήταν η πρώτη μετά από 5 χρόνια. Αραβικά ΜΜΕ τη χαρακτήρισαν «ιστορική», ωστόσο δεν έγινε ενημέρωση για το περιεχόμενο της συνομιλίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ