Τρίτη 12 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
31Η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΚΝΕ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Να αποδοθεί στον λαό η παραλιακή περιοχή των Νηών

Με εκπροσώπους φορέων της περιοχής συναντήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Με εκπροσώπους της Κίνησης Πολιτών Σούρπης για το Περιβάλλον και την Ποιότητα Ζωής και της κίνησης Εν Δράσει συναντήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, στον χώρο της Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ στις Νηές Μαγνησίας το βράδυ του Σαββάτου. Εκ μέρους της πρώτης κίνησης παρόντες ήταν ο επικεφαλής της, Γ. Παπανικολόπουλος, και τα μέλη της Απ. Κατσάνος και Ν. Γκρίνιας, ενώ απ' τη δεύτερη ο επικεφαλής της, Χρ. Καραζούπης, ο οποίος πρόσφερε στον Δ. Κουτσούμπα έκδοση της κίνησης για την ιστορία του Αλμυρού. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχε ακόμα η Μαρία Γαβαλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, και ο Β. Μεταξάς, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Θεσσαλίας και Γραμματέας της ΚΟ Μαγνησίας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων ευχαρίστησαν το ΚΚΕ για τη συμπαράστασή του στη χρόνια προσπάθειά τους να αποδοθεί η παραλιακή περιοχή των Νηών για χρήση στους κατοίκους της, καθώς η Μητρόπολη Δημητριάδος που διεκδικεί την κυριότητά της έχει εκμισθώσει και μεταβιβάσει εκτάσεις σε ιδιωτικές εταιρείες για εκμετάλλευση, κάτι που θα οδηγήσει σε δραστική υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων της περιοχής, και της Μαγνησίας γενικότερα, αφού επί της ουσίας θα «κλείσει» μια απ' τις τελευταίες μεγάλες παραθαλάσσιες εκτάσεις, κατάλληλες για την αναψυχή του λαού, θα αλλοιώσει την τοπική οικονομία, θα οδηγήσει σε δραστική υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Μάλιστα, ένα μεγάλο κομμάτι της σχεδιαζόμενης επένδυσης θα γίνει σε χαρακτηρισμένη δασική έκταση, οδηγώντας στην καταστροφή της. Μοναδικός κερδισμένος το μεγάλο κεφάλαιο και δίπλα σ' αυτό η Μητρόπολη Δημητριάδος που προωθεί τη συγκεκριμένη επένδυση, με την αγαστή συνεργασία του κράτους που έχει απεμπολήσει, προς όφελός της, τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα που έχει σε τμήμα των 3.000 στρεμμάτων, όπου σχεδιάζεται η εν λόγω επένδυση, αναγνωρίζοντάς τα «de facto» ιδιοκτησία της κι όλα αυτά ενώ η νομική έκβαση του ζητήματος δεν έχει λυθεί υπέρ της Μητρόπολης.

Απ' την πλευρά του, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε τη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα των κατοίκων, σημειώνοντας ότι η παρουσία της ΚΝΕ στον χώρο αποσκοπούσε και στην ανάδειξη και αναβάθμιση της περιοχής που είναι πανέμορφη, καθώς και το ΚΚΕ έχει κάνει τον δικό του αγώνα για να αποδοθεί η έκταση στον λαό της περιοχής, στους επισκέπτες για να την απολαύσουν και να αναπτυχθεί. Σημείωσε πως το Κόμμα «θέλουμε να έχουμε ανοιχτή γραμμή μαζί σας, εκτιμούμε τους αγώνες που κάνετε, ξέρουμε την πίεση και την επίθεση που δέχεστε, υπόγεια ή φανερή, απ' την Εκκλησία, το κράτος, επιχειρηματικά συμφέροντα κ.λπ. Είμαστε στους διαδρόμους και στους δρόμους κυρίως γιατί ασκείται η μέγιστη δυνατή πίεση όταν ο λαϊκός παράγοντας, το εργατικό - λαϊκό κίνημα πιέζει με τον αγώνα του». Ενώ αναφέρθηκε και στην πρόταση του Κόμματος για το πώς στο πλαίσιο μιας εργατικής εξουσίας τέτοιοι χώροι θα αξιοποιούνται για τον λαό και τη νεολαία ως χώροι αθλητικών δραστηριοτήτων, κατασκηνώσεων, συναυλιών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ακυρώνουμε τα σχέδιά τους να κλέψουν την έδρα του ΚΚΕ στη Μαγνησία (2023-06-10 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα του Δ. Κουτσούμπα (2022-07-08 00:00:00.0)
Στο σημερινό 4σέλιδο «Νεολαία» μπορούμε να βρούμε: (2022-07-06 00:00:00.0)
Παιδική κατασκήνωση των φίλων του «κόκκινου Αερόστατου» (2022-06-15 00:00:00.0)
Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Ετσι γράφεται η Ιστορία! (2022-06-11 00:00:00.0)
Στα σκαριά νέο «Βατοπέδιο» (2008-11-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ