Σάββατο 10 Ιούνη 2023 - Κυριακή 11 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
Ακυρώνουμε τα σχέδιά τους να κλέψουν την έδρα του ΚΚΕ στη Μαγνησία

RIZOSPASTIS

Στον χαιρετισμό του στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Βόλο ο Βασίλης Μεταξάς, εκλεγμένος βουλευτής του Κόμματος στις εκλογές του Μάη και εκ νέου υποψήφιος, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Μόνο το ΚΚΕ θα είναι η 100% μαχητική - λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή!

Και ο λαός της Μαγνησίας το είδε στην πράξη και την προηγούμενη τετραετία:

Με τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή δίπλα στους εργαζόμενους στις βιομηχανίες και στα πολυκαταστήματα, απέναντι στην εργοδοσία και στα κόμματά της.

Οταν έσπαζε τις απαγορεύσεις στον δρόμο για το δικαίωμα του λαού στην υγεία, στη ζωή, για τα δικαιώματα των υγειονομικών, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε "θα λογαριαστούμε μετά". Στους αγώνες για την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και τις διεκδικήσεις που πέτυχαν οι κάτοικοι σε Ζαγορά και Σκόπελο.

Ημασταν μαζί μπροστά με τους βιοπαλαιστές αγρότες, στα μπλόκα στον Ριζόμυλο, στις διεκδικήσεις των Αγροτικών Συλλόγων για τις αποζημιώσεις, στην απόσπαση μέτρων υπέρ τους που πέτυχαν οι μηλοπαραγωγοί του Πηλίου κάτω από τον οργανωμένο αγώνα τους.

Στην κεφαλή των αγώνων και διεκδικήσεων των υπαλλήλων στους δήμους και στις άλλες υπηρεσίες.

Στις μεγάλες συγκεντρώσεις ενάντια στο έγκλημα στα Τέμπη, που όλοι μαζί φωνάξαμε: 'Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Είδαν ότι μόνο το ΚΚΕ είναι στο πλευρό τους οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό στην περιοχή μας, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα όπου τους έχουν καταδικάσει

Δεν ήταν μόνοι τους, είχαν και έχουν το ΚΚΕ δύναμή τους: Οι επαγγελματίες που δίνουν μάχη επιβίωσης, οι συνταξιούχοι, οι γονείς και οι μαθητές του Βόλου και της υπαίθρου μας που απαιτούν ασφαλή σχολικά κτίρια, σύγχρονες υποδομές για την άθληση και τον πολιτισμό, οι νησιώτες στις Σποράδες που δεν ανέχονται την κοροϊδία και την εγκατάλειψη όπου τους έχουν καταδικάσει.

Η ΚΝΕ και το ΚΚΕ ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το δικαίωμα στις σπουδές, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των σχολών, στην πανεπιστημιακή αστυνομία, για τη σίτιση και στέγαση, στον αγώνα να πάρουν πτυχίο τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, που δεν τους το έδιναν για ένα χαράτσι στην Εστία!

Το ΚΚΕ δεν σταμάτησε ποτέ να βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή των μεγάλων αγώνων της περιοχής μας για το περιβάλλον! Απέναντι στους εκπροσώπους της καρκινογόνας καύσης σκουπιδιών και της καταστροφικής επένδυσης LNG στον Παγασητικό. Δεν θα σταματήσει να παλεύει για να δοθεί η έκταση στις Νηές, στους κατοίκους και τον λαό.

Εκανε και θα κάνει ακόμα πιο δυνατή την απαίτηση να φύγουν οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ από το Στεφανοβίκειο και το "Γεωργούλα". Θα μείνει για πολύ καιρό το αποτύπωμα της περσινής Αντιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ, που η Νεολαία του ΚΚΕ και το ΚΚΕ πραγματοποιήσαμε εδώ στην παραλία, στη μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει γίνει στην πόλη μας, ενάντια στην επικίνδυνη παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών δίπλα στις αυλές μας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ