Σάββατο 10 Ιούνη 2023 - Κυριακή 11 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
«Ευκαιρίες» για το μεγάλο κεφάλαιο, ρεσιτάλ εμπαιγμού στον λαό

ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ: Το αφήγημα περί «στήριξης» καταρρέει μπροστά στη σκληρή καθημερινότητα που αντιμετωπίζει ο λαός

INTIME NEWS

Τόσο όσο χρειαζόταν για να «κλείσει το μάτι» στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα του Τουρισμού, του αγροδιατροφικού και του κατασκευαστικού τομέα ήταν το πέρασμα του Κυρ. Μητσοτάκη από την πολύπαθη Βόρεια Εύβοια, με τον πρόεδρο της ΝΔ να δίνει ρεσιτάλ εμπαιγμού σε βάρος των εργαζομένων και του λαού της περιοχής.

Σε συνέχεια της αποκαλυπτικής και κυνικής δήλωσης για «μετατροπή της καταστροφής σε ευκαιρία», που έκανε ως πρωθυπουργός αμέσως μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια, ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας στα Λουτρά Αιδηψού παρουσίασε ως μονόδρομο για την περιοχή τις ιδιωτικές επενδύσεις, κυρίως στον κλάδο του Τουρισμού, ενώ δεν βρήκε κουβέντα να πει για τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής που παλεύουν να επιβιώσουν πάνω σε καμένη γη.

«Το αφήγημα που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Ιστιαία και την Αιδηψό, περί "στήριξης της Βόρειας Εύβοιας", καταρρέει μπροστά στη σκληρή καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και ο λαός της Βόρειας Εύβοιας», τονίζει σε σχόλιό της η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ.

Επισημαίνει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε το περιβόητο «σχέδιο ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας», με το οποίο συμφωνούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αλλά έχει απορριφθεί από τον λαό της Β. Εύβοιας με τους αγώνες του, και επισημαίνει:

«Το κυβερνητικό σχέδιο για τη Βόρεια Εύβοια αντιμετωπίζει ως κόστος τις ανάγκες του λαού, και γι' αυτό δεν χωρά την ενίσχυση των ΚΥ της περιοχής, που βρίσκονται χωρίς μέσα και προσωπικό, τη στελέχωση του ΕΚΑΒ, για να μη θρηνούμε νεκρούς, όπως τελευταία σε Ν. Μάκρη, Κω, Χαλκιδική και εδώ στη Β. Εύβοια.

Δεν περιλαμβάνει στήριξη των αγροτοκτηνοτρόφων που παραμένουν χωρίς ουσιαστικές αποζημιώσεις, ενώ οι μελισσοκόμοι και οι ελαιοπαραγωγοί δεν έχουν δεχτεί σχεδόν καμία ενίσχυση.

Δεν περιλαμβάνει οικονομική ενίσχυση που να αντιστοιχεί στο ύψος της ζημιάς για τις καμένες κατοικίες και επιχειρήσεις, προκειμένου οι ιδιοκτήτες να μπορούν να τις ξαναφτιάξουν, ενώ περιλαμβάνει κάθε λογής γραφειοκρατικές διαδικασίες, δύο χρόνια σχεδόν μετά την πυρκαγιά.

Αντίθετα, η στήριξη για την οποία επαίρεται ο κ. Μητσοτάκης περιλαμβάνει εκατομμύρια επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις για εκτέλεση έργων για τους επιχειρηματικούς ομίλους, στις μελλοντικές επενδύσεις των επιχειρηματιών στην περιοχή και κυρίως στα μεγάλα ξενοδοχεία, που ενισχύθηκαν αδρά, τη στιγμή που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους της περιοχής ήλιο με ήλιο, βγάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην πλάτη τους.

Ακόμα και οι εξαγγελίες για την περίφημη οδική σύνδεση της Βόρειας με την Κεντρική Εύβοια, που αποτελεί αίτημα του λαού της περιοχής εδώ και δεκαετίες, αποτελούν κοροϊδία, προσπάθεια εξαπάτησης, καθώς είναι ένα έργο που ακόμα δεν έχει γίνει μελέτη για το σύνολό του. "Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι", όπως λέει και ο λαός...».

Η ΤΕ Εύβοιας τονίζει ακόμα ότι όποια μέτρα στήριξης κατάφερε να αποσπάσει ο περήφανος λαός της Βόρειας Εύβοιας ήταν αποτέλεσμα του αγώνα του, αποδεικνύοντας παράλληλα στην πράξη ότι «μόνο ο λαός σώζει τον λαό».

Στον ανυποχώρητο αγώνα του λαού της περιοχής, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, «το ΚΚΕ είναι μπροστά με όλες του τις δυνάμεις», προσθέτει η Οργάνωση του Κόμματος και απευθύνει κάλεσμα για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας:

«Στις εκλογές στις 25 Ιούνη, τα σημαντικά ποσοστά του ΚΚΕ στη Βόρεια Εύβοια χρειάζεται να αυξηθούν κι άλλο, να γίνει το άλμα με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στη Βουλή, για κομμουνιστή βουλευτή στην Εύβοια, για 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να παρθούν πίσω οι αυξήσεις - «σφαγείο» στα δημοτικά τέλη (2023-12-05 00:00:00.0)
Να παρθούν πίσω οι αυξήσεις - «σφαγείο» στα δημοτικά τέλη (2023-12-02 00:00:00.0)
Βομβαρδισμένο τοπίο, διαλυμένες υποδομές (2023-09-29 00:00:00.0)
Να καταγραφεί ακόμα πιο δυνατά η ακούραστη πάλη του ΚΚΕ στο πλευρό του λαού (2023-05-30 00:00:00.0)
«Ανασυγκρότηση» της Β. Εύβοιας με γνώμονα τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου (2021-11-12 00:00:00.0)
Με συσπείρωση στα σωματεία, στους συλλόγους, στις Επιτροπές Αγώνα να συνεχιστεί η διεκδίκηση (2021-09-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ