Τρίτη 12 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Πορτογαλία, Ισπανία και Καλιφόρνια

Μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται στην Πορτογαλία από την περασμένη βδομάδα, σε μια περίοδο υψηλών θερμοκρασιών και ξηρασίας - συνθήκες αναμενόμενες για την εποχή και τις αλλαγές στο κλίμα, τις οποίες επικαλούνται και εκεί αλλά όπως και στη χώρα μας λαμβάνονται ελάχιστα μέτρα πρόληψης και πυροπροστασίας.

Στη μάχη κατάσβεσης των πυρκαγιών, όπου η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση ζήτησε τη συμβολή του λεγόμενου Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, έχουν ριχτεί πάνω από 3.000 πυροσβέστες. Ηδη το μέτωπο που ξέσπασε την Πέμπτη στην κοινότητα Ούρεμ τέθηκε υπό έλεγχο χτες το πρωί, αλλά έχουν καεί περίπου 30.000 στρέμματα γης. Οι φλόγες κατέστρεψαν δύο κατοικίες και πολλές αγροτικές κατασκευές. Το άλλο μέτωπο, που τέθηκε κι αυτό υπό έλεγχο χτες, ξεκίνησε την Παρασκευή στην κοινότητα Πόμπαλ. Στα δύο πύρινα μέτωπα αναφέρθηκε ο τραυματισμός τουλάχιστον 29 ανθρώπων, μεταξύ τους και 12 πυροσβεστών.

Στην νοτιοδυτική Ισπανία οι αρχές χρειάστηκε χτες να απομακρύνουν 30 πολίτες από τα σπίτια τους, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στο χωριό Ελ Ρονκίγιο.

Μάχη σε μεγάλα πύρινα μέτωπα δίνουν εκατοντάδες πυροσβέστες και στις ΗΠΑ, στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι στην Καλιφόρνια. Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλουν για την αποτροπή του πύρινου μετώπου σε δάση με τα εκατοντάδες πανύψηλα δέντρα σεγκόβιες, ηλικίας έως 2.000 ετών, που είχαν απειληθεί και πέρυσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ