Τρίτη 12 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Υπό παραίτηση η κυβέρνηση, ενώ συνεχίζονται μαζικές διαδηλώσεις

Από τις μεγάλες λαϊκές διαδηλώσεις

Copyright 2022 The Associated

Από τις μεγάλες λαϊκές διαδηλώσεις
Θέμα ωρών είναι η παραίτηση του Προέδρου της Σρι Λάνκα, Γκ. Ρατζαπάξα, όπως επιβεβαίωσε χτες και το γραφείο του πρωθυπουργού Ρ. Ουικρεμεσίγκε, μετά και τις μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις που συνεχίστηκαν όλο το Σαββατοκύριακο, καθώς ο λαός της χώρας στενάζει από τα νέα βάσανα που προσθέτει η βαθιά οικονομική κρίση.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν ενάντια στην τεράστια ακρίβεια, στην έλλειψη βασικών ειδών διατροφής και στοιχειώδους φαρμακευτικής περίθαλψης, ενώ τον γύρο του κόσμου έκαναν χαρακτηριστικά πλάνα με τους διαδηλωτές να εισέρχονται στις πολυτελείς κυβερνητικές κατοικίες.

Παραίτηση έχει ανακοινώσει πως ετοιμάζει και ο πρωθυπουργός, για να αναλάβει μεταβατική κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, αν παραιτηθούν Πρόεδρος και πρωθυπουργός, θα ορκιστεί υπηρεσιακός Πρόεδρος ο πρόεδρος της Βουλής, μέχρι να συνεδριάσει το σώμα και να εκλέξει νέο Πρόεδρο της χώρας.

ΚΚΕ: Αμέριστη αλληλεγγύη στις λαϊκές κινητοποιήσεις

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον μεγάλο αγώνα της εργατικής τάξης της Σρι Λάνκα. Καταδικάζει την άγρια καταστολή σε βάρος των μαζικών λαϊκών κινητοποιήσεων, που αποτελούν αποφασιστική απάντηση στην εκτίναξη της ακρίβειας, των ελλείψεων σε βασικά αγαθά, της γενίκευσης της εξαθλίωσης του λαού.

Στηρίζει την πάλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου (JVP), των κομμουνιστών της χώρας, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων».

Το ΠΑΜΕ

Την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και στον λαό της Σρι Λάνκα εκφράζει και το ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι το Σάββατο είχε επικοινωνία με το Συνδικάτο ICEU, μέλος της ΠΣΟ, ενώ υπενθυμίζει ότι αντιπροσωπεία του είχε βρεθεί στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα, στην μεγάλη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς του 2017.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ