Τρίτη 12 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τιμωρούν άδικα στρατιώτη καταδρομέα επειδή εξέφρασε τις απόψεις του ενάντια στην εμπλοκή

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τα Δικαιώματα των νέων Στρατευμένων

Την άδικη τιμωρία στρατιώτη καταδρομέα καταγγέλλει η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τα Δικαιώματα των νέων Στρατευμένων, η οποία σημειώνει: «Με ποινή 20 μέρες φυλακή η διοίκηση του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής στη Ρόδο τιμωρεί στρατιώτη επειδή εξέφρασε τις φιλειρηνικές απόψεις του ενάντια στον πόλεμο, στην εμπλοκή της χώρας σε αυτόν, και τάχτηκε ενάντια στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Η ευθύνη για την άδικη αυτή ενέργεια βαραίνει την κυβέρνηση, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και τη διοίκηση της μονάδας και πρέπει άμεσα να ανακληθεί.

Η απαράδεκτη αυτή εξέλιξη αποτελεί πάγια στάση διαχρονικά των κυβερνήσεων στους στρατευμένους και τα δικαιώματά τους. Με το δήθεν επιχείρημα της "στρατιωτικής πειθαρχίας" επιδιώκουν να στερήσουν από τους νέους στρατευμένους το αναφαίρετο δικαίωμά τους να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους και την περίοδο της θητείας τους.

Την περίοδο αυτή η επίθεση της κυβέρνησης στους στρατευμένους νέους και τα δικαιώματά τους έχει ιδιαίτερη σημασία, καθόσον η κυβέρνηση δηλώνει και εκφράζει την αμέριστη συμμετοχή της με κάθε τρόπο στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Οι στρατευμένοι νέοι έχουν κάθε δικαίωμα και λόγο να εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτόν καθώς κατά τη διάρκεια της θητείας τους διατηρούν όλα τα πολιτικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

Η ποινή στον στρατιώτη πρέπει να βρει τη μαζική, πλατιά καταδίκη από τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς σπουδαστικούς συλλόγους.

Οι στρατιώτες από όλες τις μονάδες της χώρας πρέπει να καταδικάσουν αυτό το επικίνδυνο περιστατικό.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά!

Εχουν δικαιώματα πολιτικά!»

Να σημειωθεί πως η απαράδεκτη αυτή τιμωρία έρχεται επειδή ο συγκεκριμένος νέος, όπως και δεκάδες άλλοι στρατευμένοι (βλέπε και διπλανό θέμα), χαιρέτισε με επιστολή του την πραγματοποίηση της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας σε αυτόν. Σημείωνε μεταξύ άλλων στην επιστολή του: «Η γνώμη μου είναι ότι οι νέοι στρατευμένοι έχουμε ευθύνη να υπερασπιστούμε - και να πέσουμε και στη φωτιά αν χρειαστεί - την άμυνα και τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού μας. Από την άλλη, έχουμε ευθύνη να παλέψουμε απέναντι σε αυτούς στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που μας εμπλέκουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, απέναντι στον εθνικισμό, στον αλυτρωτισμό, στο μίσος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ