Τρίτη 19 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Και άλλες πυρκαγιές

Πολλές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε διάφορα σημεία της χώρας το Σαββατοκύριακο. Στην Καλλιθέα Πατρών, στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας και στο Ελληνικό Κυνουρίας. Επίσης, στην Κέρη Μαλεβιζίου στην Κρήτη, στα Πυργιώτικα στο Ναύπλιο και στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Την Κυριακή φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στον Αγ. Νικόλαο Μεγάρων, όπου επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα, σε χορτολιβαδική έκταση στην Αγ. Μαρίνα Κορωπίου, σε χαμηλή βλάστηση στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, όπου επιχείρησαν 30 πυροσβέστες, ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Επίσης, πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4 μ.μ. χτες σε χαμηλή βλάστηση επί της οδού Αρχιμήδους στο Κορωπί Αττικής.

Το μέτωπο έκαιγε κοντά στη βιομηχανική περιοχή, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης και την ανυπαρξία σχετικών μέτρων προστασίας.

Λόγω του πυκνού καπνού αλλά και των επιχειρήσεων των εναέριων μέσων στην περιοχή, υπήρξαν καθυστερήσεις στις αφίξεις των πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος».

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούσαν 64 πυροσβέστες με 19 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Η φωτιά οριοθετήθηκε περίπου μία ώρα μετά την έναρξή της.

Από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής μέχρι τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας εκδηλώθηκαν 73 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ