Τετάρτη 20 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Επίσκεψη στην Ακροναυπλία

Τον βράχο της Ακροναυπλίας επισκέφτηκε την περασμένη Παρασκευή η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, όπου έγινε περιήγηση στον τόπο όπου φυλακίστηκαν δεκάδες κομμουνιστές τη δεκαετία του '30. Στον χώρο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ομιλητή τον Αλέξανδρο Μπουγά, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στη λειτουργία της Ακροναυπλίας ως χώρου φυλάκισης κομμουνιστών και άλλων ριζοσπαστών αγωνιστών, στη στάση των μελών και στελεχών του ΚΚΕ που κρατήθηκαν εκεί, όπως ο Νίκος Ζαχαριάδης, ο Νίκος Μπελογιάννης, ο Αρης Βελουχιώτης, ο Χρήστος Μαλτέζος κ.ά. που κράτησαν αλύγιστη στάση επειδή είχαν πίστη στα ιδανικά του Κόμματος, γνώση της κοσμοθεωρίας του μαρξισμού - λενινισμού, που τους έδινε αντοχή και ακλόνητη πίστη στον σκοπό τους.

Αναφέρθηκε στον τρόπο οργάνωσης της ζωής στη φυλακή από τους κομμουνιστές, στη λειτουργία των ομάδων συμβίωσης. Τέλος, έγινε αναφορά στα σύγχρονα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη συλλογική μελέτη της Ιστορίας του ΚΚΕ, που είναι πολύτιμα ειδικά για τις νέες γενιές των κομμουνιστών, στις σημερινές συνθήκες ταξικής πάλης και όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε αναμνηστικό για τη συμμετοχή τους, ενώ στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση βιβλίου με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».

Στη συνέχεια της εκδρομής οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν την κοντινή παραλία του Καραθώνα, ενώ το απόγευμα παρακολούθησαν το meet up της ΚΝΕ στο «Green Theater».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ