Παρασκευή 22 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Μεγάλες φωτιές σε Ηλεία και Εβρο

2 τραυματίες πυροσβέστες

Επικίνδυνες διαστάσεις πήρε χτες φωτιά στα Αγναντα Ηλείας, του δήμου Ηλιδας κοντά στο δρυοδάσος της Φολόης. Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, έγινε γνωστό πως την ώρα που η φωτιά κινούνταν προς τους οικισμούς Λουκά και Καρυά, ένα δεύτερο πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε στην περιοχή. Οι κάτοικοι βλέποντας τις φλόγες πολύ κοντά στα σπίτια τους προσπαθούσαν να βοηθήσουν στην επιχείρηση κατάσβεσης με όποιον τρόπο ήταν δυνατό. Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούσαν 80 πυροσβέστες ανάμεσά τους και πεζοπόρο τμήμα από την Πάτρα, τρία ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη. Αργότερα κρίθηκε απαραίτητη η απομάκρυνση κατοίκων από τα Αγναντα με λεωφορείο του δήμου, ενώ το ίδιο αναμενόταν και για τους κατοίκους του Λουκά.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας», της Πάτρας, υπαρχιπυροσβέστης, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πυροσβέστης της 6ης ΕΜΑΚ φέρει εγκαύματα σε χέρια και πόδια. Αργότερα, ένας ακόμη πυροσβέστης (πυρονόμος), τραυματίστηκε στο κεφάλι, αφού βρέθηκε στη ζώνη ρίψης νερού. Τρίτος πυροσβέστης που έκανε χρέη οδηγού ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκτός της ζώνης επιχειρήσεων.

Φωτιά είχε ξεσπάσει και σε δασική έκταση της ΔΕ Τραγανού δήμου Πηνειού Ηλείας.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στο φράγμα Λύρας στο Σουφλί Εβρου, η οποία επεκτάθηκε και στο δάσος του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς - Λευκίμης. Αν και στο σημείο δεν έπνεαν δυνατοί άνεμοι, στο δάσος της Δαδιάς εντοπίζεται ιδιαίτερα εύφλεκτο υλικό. Παράλληλα, στον Εβρο υπήρχε την ίδια ώρα και δεύτερο πύρινο μέτωπο, στην Καβυσσό, έξω από τις Φέρες, όπου καίγεται σκουπιδότοπος.

Σημειώνεται πως προχτές, Τετάρτη, η Πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει σε 4 εστίες πυρκαγιών στα Λάβαρα Σουφλίου, στην Παλαγιά Αλεξανδρούπολης, στο Ισαάκιο Διδυμοτείχου, αλλά και σε περιοχή νότια του Αεροδρομίου «Δημόκριτος».

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε δασική έκταση στην περιοχή Λίμνη Δασίου, στο Ξυλόκαστρο. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε επίσης φωτιά σε αγροτική έκταση στο Κάβο της Κέρκυρας και άλλη εκδηλώθηκε στα Κουρουπάτα της Κεφαλονιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ