Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Λευκός Οίκος οργανώνει σήμερα, Τετάρτη, διάσκεψη με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών για την εξελιγμένη εναέρια κινητικότητα, περιλαμβανομένων των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones) και των ηλεκτρικών αεροσκαφών κάθετης απο-προσγείωσης (eVTOL). Στη διάσκεψη, που διοργανώνει το Γραφείο του Λευκού Οίκου για την Πολιτική Επιστήμης και Τεχνολογίας (OSTP), θα συμμετάσχουν επίσης ο διευθυντής της NASA, Μπιλ Νέλσον, ο υπηρεσιακός διοικητής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), Μπίλι Νόλεν, και ο διευθύνων σύμβουλος της «Joby Aviation», Τζόμπεν Μπεβίρτ.

ΠΡΑΓΑ.-- Μεγάλη πυρκαγιά καίει εδώ και 10 μέρες τον Εθνικό Δρυμό της Βοημίας στην Τσεχία. Για την κατάσβεση της φωτιάς, που έχει πλέον περάσει τα σύνορα της Τσεχίας με τη Γερμανία, επιχειρούν περίπου 900 πυροσβέστες, ενώ πυροσβεστικά αεροσκάφη έχουν στείλει επίσης η Σλοβακία, η Πολωνία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Σουηδία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Τσεχίας χαρακτήρισε τη δασική πυρκαγιά «πρωτοφανή στην ιστορία της χώρας» όσον αφορά την έκταση, τη μορφολογία του εδάφους, τον αριθμό των πυροσβεστών και των μέσων που έχουν αναπτυχθεί. Σύμφωνα με τις αρχές, θεωρείται «πολύ πιθανό» να πρόκειται για εμπρησμό.

ΤΖΑΚΣΟΝ.-- Στους 37 ανήλθε χτες, από 30, ο αριθμός των πνιγμένων Αμερικανών από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες στο Κεντάκι. Η κακοκαιρία συνεχίζεται.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Θυγατρική εταιρεία της «Fiat Chrysler Automobiles» στις ΗΠΑ καταδικάστηκε τη Δευτέρα, μετά την παραδοχή της ενοχής της τον Ιούνη για εγκληματική συνωμοσία και θα πληρώσει περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να ολοκληρωθεί μια πολυετής έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με απάτη αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων από πετρελαιοκινητήρες.

ΚΑΪΡΟ.-- Το καταριανό τηλεοπτικό δίκτυο «Al Jazeera» μετέδωσε προχτές βράδυ ότι επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας του δημοσιογράφου του Ράμπι Ελ Σέιχ έπειτα από έναν χρόνο στην απομόνωση φυλακής της Αιγύπτου, αποδοκιμάζοντας την απόφαση των εκεί αρχών να παραταθεί η κράτησή του για άλλες 45 μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ