Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΦΑΣΥΝ
Επιβάλλει μονομερώς εξαήμερη εργασία

Τη μονομερή αλλαγή στο ωράριο των εργαζομένων, που επιβάλλει η εργοδοσία του ομίλου στο υποκατάστημα του Αργους (ΣΥΦΑΠΕΛ), καταγγέλλουν το Σωματείο Εργαζομένων στον όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ).

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ομίλου προχώρησε στη μονομερή αλλαγή ωραρίου, δηλώνοντας στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» νέο πρόγραμμα εργασίας, το οποίο περιλαμβάνει εργασία το Σάββατο, βάρδιες έως τις 8 το βράδυ και κυλιόμενο ρεπό μια μέρα τη βδομάδα. Οι παραπάνω αλλαγές έγιναν κατά παράβαση των συμβάσεων των εργαζομένων και παρά την άρνησή τους να υπογράψουν νέες συμβάσεις.

Η σχετική προσπάθεια είχε ξεκινήσει από την εργοδοσία και στις αρχές Ιούνη, προκαλώντας αντιδράσεις. Οπως εξηγεί το Σωματείο, πολλοί από τους εργαζόμενους «δεν υπέγραψαν την τροποποίηση της σύμβασης εργασίας τους παρά τις συνεχείς πιέσεις που δέχτηκαν», «προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας με τη στήριξη του Σωματείου και της Ομοσπονδίας μας και δικαιώθηκαν». Ωστόσο, η εργοδοσία επανέρχεται και επιβάλλει μονομερώς αλλαγές στο ωράριο.

«Καλούμε τους συναδέλφους μας στο Αργος να μην υποκύψουν στα τετελεσμένα γεγονότα που θέλει να διαμορφώσει η εργοδοσία με τις μονομερείς ενέργειές της και να οργανώσουν την πάλη τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους», τονίζει η Ομοσπονδία. Εκφράζει τη στήριξή της στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του Σωματείου - μέλους της και απαιτεί από τη διοίκηση του ΠΕΙΦΑΣΥΝ να επανέλθει άμεσα στο παλαιό πρόγραμμα εργασίας, τηρώντας τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ