Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΖΙΤΣΑΣ
Με εντατικοποίηση πάει να καλύψει την υποστελέχωση

Την απόφαση του δήμου Ζίτσας να αυξήσει τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται για την αποκομιδή των απορριμμάτων, με το ίδιο λιγοστό προσωπικό, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων. «Υπάρχει ανάγκη για περισσότερη καθαριότητα τώρα που τα χωριά είναι γεμάτα με κόσμο», τονίζει ο Σύλλογος, αλλά «χωρίς την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την αγορά νέων απορριμματοφόρων για να στελεχωθούν περισσότερα πληρώματα είναι αδύνατο να βγει περισσότερη δουλειά».

Μάλιστα, ενδεικτικό για τα προβλήματα που προκαλούν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού είναι το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν μπορούν να πάρουν τις θερινές τους άδειες, ζήτημα για το οποίο πριν από δύο βδομάδες έγινε παρέμβαση του Συλλόγου στον δήμαρχο.

Κι ενώ οι εργαζόμενοι δεν επαρκούν ούτε για να βγουν οι καλοκαιρινές άδειες χωρίς να σταματά η αποκομιδή, η δημοτική αρχή αποφάσισε να αυξήσει κατά 50% τα δρομολόγια της καθαριότητας με το ίδιο προσωπικό.

Οι συνθήκες εντατικοποίησης επιδεινώνονται, όπως εξηγεί ο Σύλλογος, από το γεγονός ότι η δημοτική αρχή «επιβάλλει στα πληρώματα να μπαίνουν μέσα σε ιδιωτικούς χώρους, στα εργοστάσια που βρίσκονται στον δήμο, και να μαζεύουν τα σκουπίδια κυριολεκτικά από την πόρτα των βιομηχάνων», αντί να μεταφέρουν οι τελευταίοι τα απορρίμματά τους στους κάδους στο όριο του δρόμου για να διευκολύνεται η αποκομιδή.

Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζει και το υπόλοιπο προσωπικό: Το εργατοτεχνικό προσωπικό δουλεύει χωρίς τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας, τα λεωφορεία και άλλα οχήματα του δήμου κυκλοφορούν με παλιά και φθαρμένα ελαστικά, χωρίς να τους γίνεται η απαραίτητη μηχανολογική συντήρηση.

«Για τη δημοτική αρχή Ζίτσας λεφτά για την ασφάλεια των εργαζομένων στην καθαριότητα δεν υπάρχουν», καταγγέλλει ο Σύλλογος και διεκδικεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφτεί η καθαριότητα των χωριών και μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ