Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων

Ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ πραγματοποίησε χτες το απόγευμα στο ΕΚΘ το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, με θέμα τα εργατικά «ατυχήματα» στους χώρους δουλειάς. Αφορμή γι' αυτήν την πρωτοβουλία στάθηκε ο πρόσφατος θάνατος ενός 68χρονου οικοδόμου σε ώρα εργασίας, που έπεσε από σκαλωσιά.

Στη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη να εκφραστεί από το Συνδικάτο η αλληλεγγύη προς την οικογένεια του 68χρονου, να στηριχθεί με κάθε τρόπο. Τονίστηκε επίσης ότι δεν πρέπει οι εργαζόμενοι του κλάδου να συνηθίσουν την κατάσταση αυτή στους χώρους δουλειάς.

«Πρόκειται για εργοδοτικό και κυβερνητικό έγκλημα, καθώς η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν αφήσει τις Επιθεωρήσεις Εργασίας αποδεκατισμένες και η πολιτική τους αναγκάζει εργαζόμενους σε τέτοια ηλικία να συνεχίζουν να δουλεύουν ακόμα και "μαύρα", γιατί η σύνταξη δεν φτάνει ούτε για τα βασικά», σημείωσε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του ο αντιπρόεδρος του Σωματείου, Π. Μάρλης.

Συζητήθηκαν επίσης η πείρα από τις πρόσφατες μάχες που έδωσε το Συνδικάτο, όπως στο Μετρό Θεσσαλονίκης, η παραπέρα οργάνωση της πάλης για την καθολική εφαρμογή της ΣΣΕ και η προετοιμασία του συλλαλητηρίου της ΔΕΘ. Αποφασίστηκε τέλος να οριστεί Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου την Κυριακή 4 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ