Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
Χωρίς θεραπεία καρκινοπαθείς λόγω έλλειψης φαρμάκου

Δύο εβδομάδες καθυστέρηση στη χορήγηση της αναγκαίας και προγραμματισμένης χημειοθεραπείας, καταγγέλλει οικογένεια από το Αγρίνιο. Οπως σημειώνει, είχε αναγκαστεί την προηγούμενη βδομάδα να μεταβεί στο Λαϊκό νοσοκομείο, στην Αθήνα για την απαραίτητη θεραπεία του 30χρονου μέλους της, καθώς στο νοσοκομείο Αγρινίου δεν υπάρχει καν ογκολόγος και οι καρκινοπαθείς αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται σε Αθήνα, Πάτρα ή Μεσολόγγι.

Ομως όταν έφτασαν ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να περιμένουν έως την περασμένη Παρασκευή, που θα ήταν διαθέσιμο το φάρμακο. Μετά τα 200 ευρώ σε καύσιμα η οικογένεια - όπως και τόσες άλλες - αναγκάστηκε να πληρώσει και τη διαμονή της. Την Παρασκευή ενημερώθηκαν εκ νέου ότι η χημειοθεραπεία θα γίνει την Τρίτη (προχτές) αλλά και τότε αναβλήθηκε.

Η ταλαιπωρία, τα έξοδα και η αγωνία για τα πάντα, για το φάρμακο αν θα φτάσει στο νοσοκομείο και πότε, έρχονται να επιδεινώσουν την καθημερινότητα χιλιάδων οικογενειών που ζουν στο πετσί τους την εμπορευματοποίηση του φαρμάκου και των υπηρεσιών Υγείας, το κλείσιμο κρίσιμων τμημάτων και κλινικών μέσω της αποψίλωσης προσωπικού, τις αυξημένες πληρωμές για ένα ξεροκόμματο υπηρεσιών Υγείας, τα συστατικά εκείνα δηλαδή που θα απαρτίζουν και το «νέο» ΕΣΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ