Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να αποσυρθούν τώρα οι κατηγορίες σε βάρος των συνδικαλιστών

Τη σύλληψη των δύο εργαζομένων - συνδικαλιστών καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και απαιτεί να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε βάρος τους. Επίσης, καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια της εργοδοσίας να δημιουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό και με τη συμβολή των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ να προσπαθήσει να χτυπήσει μια επιτυχημένη απεργία με τη σχεδόν καθολική συμμετοχή των εργαζομένων σ' αυτήν.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Οι επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών γίνονται με την παρουσία της αστυνομίας και των ΜΑΤ για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να στηρίξουν τον μηχανισμό που έστησε η εργοδοσία με απεργοσπάστες. Οι εργαζόμενοι, όμως, δεν έκαναν πίσω στον δίκαιο αγώνα τους.

Η διοίκηση της "Μαλαματίνα" βλέπουμε ότι εφαρμόζει το αντεργατικό πλαίσιο που εξυπηρετεί μόνο την εργοδοσία και τσακίζει το λαϊκό εισόδημα και τις ζωές των εργαζομένων. Πατάει σε αντιλαϊκούς νόμους που έχει ετοιμάσει για το κεφάλαιο η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με μόνο σκοπό τη διασφάλιση και πολλαπλασιασμό των κερδών του ομίλου.

Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι εργαζόμενοι - συνδικαλιστές και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες. Στηρίζουμε τον αγώνα του σωματείου για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων σήμερα. Να παρθούν άμεσα πίσω οι απολύσεις. Η εργοδοτική βία και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ