Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εντείνεται η αστυνομική καταστολή στο κέντρο της Αθήνας

Με αστυνομική καταστολή απαντά η κυβέρνηση στις διαμαρτυρίες κατοίκων των Εξαρχείων ενάντια στη δημιουργία σταθμού μετρό στην πλατεία και στις εργασίες «ανάπλασης» περίπου 40 στρεμμάτων στον Λόφο του Στρέφη, στο πλαίσιο «δωρεάς» από εταιρεία επενδύσεων ακινήτων. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την Τρίτη την πλατεία Εξαρχείων, χτυπώντας παράλληλα με ασπίδες και ρίχνοντας χημικά σε κατοίκους που βρέθηκαν εκεί, όπως συνέβη και το απόγευμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Χτες επίσης προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ 19 άτομα από τον Λόφο του Στρέφη. Σύμφωνα με καταγγελίες, οι προσαγωγές ήταν βίαιες, ενώ η αστυνομία υποστηρίζει πως συνεργείο τοπογράφων που δούλευε στο σημείο κάνοντας μετρήσεις, δέχτηκε λεκτική επίθεση. Λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το ζήτημα της «ανάπλασης» στο κέντρο της Αθήνας και της χωροθέτησης των σταθμών μετρό, ή άλλων τεχνικών έργων δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από τους εργαζόμενους αποσπασματικά και ξεκομμένα από το βασικό ερώτημα του «ποιος ωφελείται». Οι δυνάμεις του ΚΚΕ έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα προσπάθεια να αναδείξουν τα ουσιαστικά ζητήματα και για το θέμα της «ανάπλασης στο κέντρο της Αθήνας» και το πού πρέπει να κινηθούν η σκέψη και η δράση των εργαζομένων. Παλεύουν να μη χαθεί το λαϊκό κίνημα στις «εναλλακτικές διαδρομές» των αστικών κομμάτων και των παρατάξεών τους στην Τοπική Διοίκηση, που οδηγούν όλες στο «μοναδικό τελικό προορισμό» της εξασφάλισης της κερδοφορίας των ομίλων.

Γι' αυτό σε δήμο, Περιφέρεια και Βουλή οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τοποθετήθηκαν αρνητικά αποκαλύπτοντας πού στοχεύει η «μεγάλη εικόνα» με τον «Μεγάλο Περίπατο», τα έργα σταθμών μετρό, την «αξιοποίηση» κρατικών κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας με τη μετακίνηση των υπουργείων στο κυβερνητικό πάρκο στην πρώην ΠΥΡΚΑΛ, τη διπλή ανάπλαση Αλεξάνδρας - Βοτανικού, τις «αναπλάσεις» σε Προσφυγικά, Πάρκο Γουδή, Λόφο του Στρέφη, Ελαιώνα, Πειραιώς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ