Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «DOMES AULUS ZANTE» - ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Παρακαταθήκη ο αγώνας τους, συνεχίζουν με ψηλά το κεφάλι

Χαιρετίζουν όλους όσοι συμπαραστάθηκαν | Απεργία σε όλα τα ξενοδοχεία της Κέρκυρας αύριο Πέμπτη

«Με ψηλά το κεφάλι συνεχίζουμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Domes Aulus Zante» (πρώην «Zante Beach»), μετά την πρόσφατη στάση εργασίας και τη δέσμευση της εργοδοσίας για άμεση καταβολή και αναγνώριση όλων των απλήρωτων υπερωριών, αναγνώριση των ετών προϋπηρεσίας για όλους (που αφορά και τους νέους εργαζομένους, στους οποίους θα αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία για κάθε επόμενο έτος, που είχε παγώσει από το 2012), να δοθούν άμεσα τα αντίγραφα των Συμβάσεων και των προσλήψεων, να μπει σε κάθε πόστο κουτί πρώτων βοηθειών και να οριστεί υπεύθυνος ανά βάρδια για την παροχή τους.

«Με την αποφασιστικότητά μας θέσαμε στην εργοδοσία το αίτημα για υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις 10%. Δεν υποχωρούμε από αυτό το αίτημα. Από κοινού με τους συναδέλφους μας στα υπόλοιπα ξενοδοχεία συντονίζουμε και συνεχίζουμε τον αγώνα με όλες τις μορφές», τονίζει η Επιτροπή και επισημαίνει για τη σημασία του αγώνα που δόθηκε: «Το πιο σημαντικό που κερδίσαμε είναι ότι καταλάβαμε τη δύναμη που έχουμε όταν είμαστε ενωμένοι, ένας για όλους και όλοι για έναν. Αυτό το κατάλαβε και η εργοδοσία. Γι' αυτό προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν. Θα μας βρουν όμως απέναντί τους, όλους μαζί ενωμένους».

Αφού επισημαίνουν ότι τώρα «ξέρουμε τα δικαιώματά μας και πώς να τα παλεύουμε», χαιρετίζουν όλους όσοι συμμετείχαν στην μεγάλη μάχη, όσους συμπαραστάθηκαν, όσους «πάλεψαν μέχρι τελευταία στιγμή με εκβιασμούς και απειλές αλλά μπήκαν για δουλειά, είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη φορά θα είναι με τους πολλούς στον αγώνα», σημειώνοντας πως η κινητοποίηση ξεπέρασε τη Ζάκυνθο, «χαιρετίστηκε και στηρίχτηκε από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), χαιρέτισαν και στήριξαν τον αγώνα μας τα Εργατικά Κέντρα και τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Σάμου κ.ά.».

Ο αγώνας δεν τελειώνει, τονίζει η Επιτροπή και προσθέτει: «Στις ειρωνείες, στις απειλές και στις προσπάθειες τρομοκρατίας από διάφορους "καλοθελητές" - εκπροσώπους της εταιρείας απέναντι στους συναδέλφους που απέργησαν, είμαστε όλοι μαζί. Το ξενοδοχείο το δουλεύουν και τα προηγούμενα χρόνια και φέτος και τα επόμενα οι εργαζόμενοι. Δεν δεχόμαστε το "σπάσιμο" με τις ανακοινώσεις τα μεσάνυχτα ότι την άλλη μέρα το πρωί δουλεύεις».

Απαιτεί οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν το πρόγραμμα της επόμενης βδομάδας από την προηγούμενη, προσθέτοντας: «Ομπρέλα μας και προστασία μας ο ένας για τον άλλο είναι το σωματείο μας, εμείς οι ίδιοι. Παλεύουμε για τους εαυτούς μας και τους συναδέλφους μας. Ενωμένοι δεν θα αγγίξουν κανέναν μας. Καταγγέλλουμε κάθε περίπτωση απαράδεκτης συμπεριφοράς στην επιτροπή του σωματείου μας, στο σωματείο, στο Εργατικό Κέντρο».

Τέλος, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους στη «Μαλαματίνα» στη Θεσσαλονίκη, καλώντας σε συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας για τη στήριξη του αγώνα τους.

Παγκερκυραϊκή απεργία την Πέμπτη

Με 24ωρη απεργία απάντησαν την περασμένη Παρασκευή οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Capo di Corfu» στην Κέρκυρα, αντιδρώντας στους εξουθενωτικούς ρυθμούς δουλειάς, στον αυταρχισμό της εργοδοσίας και στους μισθούς πείνας, απαιτώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς.

Ολο το προηγούμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι στις ξενοδοχειακές μονάδες, το κλαδικό τους Συνδικάτο και τα επιχειρησιακά τους σωματεία οργάνωσαν με επιτυχία μια σειρά κινητοποιήσεις, 24ωρες και 48ωρες απεργίες, στάσεις εργασίας, διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις.

Οι αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες συνεχίζονται για την υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις, ανθρώπινα ωράρια, ρεπό και διαλείμματα, προσλήψεις για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας. Στην κατεύθυνση αυτή, αύριο Πέμπτη προχωρούν σε παγκερκυραϊκή απεργία και συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στο Εθνικό Στάδιο.

«Συνεχίζουμε δυναμώνοντας την οργάνωσή μας και προετοιμάζουμε τη μεγάλη παγκερκυραϊκή απεργία», σημειώνει και το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ