Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Απαιτεί μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

Την άμεση λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων ενόψει του νέου κύματος καύσωνα, ενάντια στις απαιτήσεις της εργοδοσίας για δουλειά μέχρι τελικής πτώσης, απαιτεί σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Οπως τονίζει, «τις επόμενες μέρες η θερμοκρασία θα χτυπήσει "κόκκινο" και χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με εργασιακούς χώρους - καμίνια, πραγματικά κολαστήρια. Αυτό αφορά και ανοιχτούς χώρους (εργοτάξια, διανομές - delivery κ.λπ.), όπου υπάρχει άμεση έκθεση στον ήλιο, αλλά και κλειστούς χώρους, όπου είτε λόγω κατασκευής (μη επαρκής αερισμός, υπόγεια, θερμοκήπια, μεταλλική σκεπή, κονσερβοποιεία, συσκευαστήρια κ.λπ.) είτε λόγω εργασιακών παραγόντων (π.χ λειτουργία μηχανών) οι συνθήκες εργασίας θα είναι ανυπόφορες και εξοντωτικές. Σε όλους αυτούς τους χώρους υποχρεώνονται οι εργαζόμενοι να δουλέψουν μέχρι τελικής πτώσης».

Το Εργατικό Κέντρο απαιτεί με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας να εξασφαλιστούν όλα τα αναγκαία μέτρα και προειδοποιεί ότι «σε κάθε άλλη περίπτωση ο εργοδότης θα είναι υπεύθυνος και υπόλογος για οποιαδήποτε άλλη κατάσταση». Καλεί δε τους εργαζόμενους να επικοινωνούν με τα σωματεία για την τήρηση των μέτρων προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ